На IV поверсі УГСП можна побачити «Етюди» – авторську виставку художніх робіт студентки Анни Ігнатьєвої

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > На IV поверсі УГСП можна побачити «Етюди» – авторську виставку художніх робіт студентки Анни Ігнатьєвої

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, у галереї IV поверху головного корпусу, відкрилася виставка «Етюди» студентки IV курсу факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Анни Ігнатьєвої. Триватиме до кінця цього семестру.

Основу виставки складають етюди, натхненні краєвидами Переяславщини. Поза тим, представлені етюди із Закарпаття, де велич гір і краса природи відобразилися у роботах, що передають різні емоції та настрої. Літо в Закарпатті стало для Анни потужним джерелом натхнення. Крізь яскраві кольори та насичені мазки Анна передає атмосферу радості та тепла, яку вона відчувала під час пленерів.

«Пропонована експозиція демонструє те, як природа надихає сковородинівку на створення живописних творів. Поза пленерними роботами, на виставці можна побачити постановки, створені в університетських аудиторіях, які відображають умиротворення та навчальний досвід. Ця виставка відкриває перед глядачами світ творчих вражень, де природа і мистецтво гармонійно поєднуються, створюючи твори, сповнені життєвої енергії та тепла», – розповідають на кафедрі образотворчого мистецтва і методики навчання, вихованицею яких є студентка.

«Враження від природи, є основою хорошого етюду, адже перші напрацювання завжди важливі в подальших творчих задумах. У моєму баченні природа грає різнобарвними відтінками, насичені та яскраві кольори заряджають атмосферою радості та тепла. Саме ці відчуття хочеться передати глядачу. Краса та велич закарпатських гір перехоплює дух, очі розбігаються, хочеться впіймати всі враження від кожної гори, кожного кущика, та відтворити їх в етюдах. Декілька етюдів створені на моїх закарпатських пленерах, роботи схожі, але всеодно мають різний стан та настрій. Літо Закарпаття стало для мене батарейкою натхнення для подальших звершень. Невеличке доповнення складають роботи-постановки з улюблених мистецьких аудиторій в університеті, атмосфера умиротворення та отриманий досвід від крутих викладачів завжди надихає і не дає зупинятися, адже мистецтву немає меж – фарба має бути всюди!», – говорить сама Анна та додає, що на головних етюдах зображений настрій переяславського краю та моє захоплення від пленерів. Зізнається, створення саме цих робіт у музеї під відкритим небом стали поштовхом її любові до живопису.

Справжнє захоплення від природи допомагає глибше відчути кожен момент і відобразити його в творчості – неодмінно прийдіть побачити це наживо. Авторка дуже хоче поділитися своїм кольоровим теплом з вами.

 

 Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання

Категорії