Навчання має зацікавлювати!

Сьогоднішнє заняття з дисципліни «Дитяча література» для студентів І курсу спеціальності «Початкова освіта» проходило в музеях нашого славного міста. Студенти зі своїм викладачем Молчановою Вікторією Василівною відвідали музей «Заповіту», де познайомилися із творчістю Кобзаря, зокрема, під час його перебування на Переяславщині. Відкрили для себе не тільки Шевченка-поета, а й Шевченка-правдошукача, Шевченка-художника. Студенти із захопленням слухали історії про життя Тараса Григоровича, згадували рядки улюблених поезій.

Далі помандрували вулицями древнього міста до колегіуму, де зараз розташований музей Григорія Сковороди. Там мали змогу розглянути старовинні книги,  уявити себе студентами Переяславського колегіуму, дізнатися більше про Григорія Савича. Непересічна особистість видатного філософа, педагога, поета та просвітителя вразила майбутніх учителів своїми гуманістичними ідеями щодо навчання та виховання. Багатогранний талант митця нікого не залишив байдужим.

Хочеться сподіватися, що це заняття залишить спомин у студентських серцях і пам’яті,  адже молодь має пам’ятати  історію України та її славних діячів, пишатися постатями, які  з гордістю можна зарахувати до когорти Великих Українців. Хотілося б, щоб заняття викликало інтерес до української літератури, «прищепило» ще один паросток любові до Батьківщини, до дітей та до обраної майбутньої професії.

Leave a Reply

Категорії