«Практика очима студента»: враження здобувачка факультету Тетяни Демиденко

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри педагогіки, теорії і методики початкової освіти > «Практика очима студента»: враження здобувачка факультету Тетяни Демиденко

Складно не погодитися, що практика для майбутніх педагогів є однією із найважливіших складових навчання, адже готує їх до реальної роботи в школі, забезпечує належний рівень професійної підготовки, є гарним досвідом, який сприяє усвідомленості та готовності до майбутньої професії, врешті – дає чудову можливість для кожного студента спробувати себе в ролі вчителя. Відповідно до Наказу № 72 від 27.01.2021р. «Про проведення практики», з 15 лютого по 19 березня 2021 року студенти  ІІІ курсу факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва, які навчаються за спеціальністю 013 Початкова освіта проходили навчально-виховну практику в школі. Своїми враженнями стосовно її проходження з нами поділилась студентка ІІІ курсу групи ПО-31, денної форми навчання, Тетяна Демиденко.

«Робота з дітьми викликає позитивні емоції та інтерес до майбутньої професії. Побувавши в ролі вчителя, я зрозуміла, що не помилилася з вибором професії. Я дуже прикипіла душею до класу, до дітей.

Проведення уроків викликало незабутні враження. Спершу були хвилювання, адже матеріал кожній дитині треба пояснити так, аби вона його зрозуміла. Втім, після першого проведеного уроку впевненість у своїх силах почала зростати, а далі хотілося тільки вдосконалювати свої вміння та робити все для того, щоб уроки були ще більш цікавими. Також, після проведених уроків, я відчула довіру дітей, побачила їх зацікавленість під час вивчення нового матеріалу.  Це дало ще більший поштовх до самовдосконалення та до роботи з вогником.

Одним із важливих моментів, який сприяв налагодженню контакту з дітьми, було проведення занять в ігровій формі. Скажу відверто, це в сто разів краще, ефективніше, ніж про це написано в книгах. Практика на те й практика, щоб побачити й спробувати все особисто. Учитель початкових класів має сам уміти відчувати себе дитиною, щоб зрозуміти, що є зайвим, непотрібним на уроці, а що є необхідним і важливим.

Мені дуже сподобалася практика, адже вона дала змогу побачити свої сформовані професійні вміння, можливість зіткнутися віч-на-віч з проблемами, які можуть виникати під час освітнього процесу. Та найголовніше – це ті незабутні враження, які залишилися після проходження педагогічної практики, а також бажання вдосконалюватися, щоб потім бути гарним учителем» ділиться враженнями Тетяна.

Зичимо усім студентам подальших успіхів та натхнення!

Прес-центр кафедри педагогіки, теорії і методики початкової освіти

Недавні записи

Категорії