Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Свято наближається: Людмила Данилюк провела майстер-клас із виготовлення «Різдвяної Зірки»

Різдвяні свята завжди асоціюються з особливою атмосферою: пухнастий сніг, ялинкові прикраси, гірлянди, ярмарки тощо. Кожного року міста світу перетворюються на казкові локації, а яскраві вітрини приваблюють відвідувачів. А втім чи не головною святковою прикрасою, яка єднає усіх вірян світу є зірка, яка віщує світу про народження Христа. У середу, 10 листопада 2021 року, викладачка кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Людмила Данилюк провела майстер-клас із виготовлення тієї самої «Різдвяної Зірки» для викладачів кафедри. Серед інших до роботи долучилися представниці кафедри старший викладач Інна Рубан та кандидат педагогічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри з навчальної роботи Тетяна Носаченко.

Перед тим, як розпочати роботу з житньою соломою, Людмила Володимирівна представила зразки робіт новорічних зірок і розповіла історію виготовлення цієї прикраси.

«Для виготовлення зірки потрібні спеціальні інструменти. Спочатку треба розрізати солому, вибрати однакову за розміром і за допомогою станочка викладати соломинки так, щоб вийшла форма новорічної зірки. Тоді зв’язуємо виріб та підрізаємо до бажаної форми – кожен робить таку форму, яку забажає» зазначила майстриня.

 Учасниці майстер-класу виготовили по дві зірки та отримали гарний результат.

По завершенню майстер-класу кожен представив свою роботу та розповів коротко про свою зірку. Викладачі залишились задоволені та щасливі.

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Недавні записи

Категорії