Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри менеджменту, практичної психології та інклюзивної освіти > Нова генерація практичних психологів з ФПОММ отримала дипломи. З якими думками випускники покидають УГСП?

28 січня 2022 року випускники-магістри освітньо-професійної програми «Практична психологія» денної та заочної форм навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва отримали довгоочікувані дипломи. Більшість з них отримали другий чи третій документ про вищу освіту.

Кафедра менеджменту, практичної психології та інклюзивної освіти підготувала нову генерацію практичних психологів, які орієнтовані на VUCA-виклики, володіють інноваційними інструментами надання психологічної допомоги особистості та вміють в усьому знаходити ресурс.

Серед іншого, під час вручення документів про вищу освіту, випускники мали змогу особисто подякували керівництву Університету Григорія Сковороди в Переяславі та своїм викладачам за можливість знову відчути себе студентами, за отримані практико-орієнтовані знання, за теплоту спілкування і позитивну атмосферу на кафедрі.

З якими думками новоспечені дипломовані практичні психологи покидають УГСП?

Анастасія Мусяла, випускниця заочної форми навчання:

«Фініш або початок нового старту у напрямку моєї професії психолога. Друга вища освіта на здобуття кваліфікації практичного психолога далася нелегко. Але на даний момент стан душі: «Я пишаюся собою!», «Я магістр, я практичний психолог!», «Я щаслива!».

Якщо у 2007 році моя дипломна розвідка стосувалася теми «Психологічні особливості суїцидальної поведінки підлітків, програма профілактики в загальньоосвітніх школах міста Харків», то в 2021 році тема магістерської роботи «Особливості переживання стресу жінками в період пандемії COVID 19» не втратила актуальності, а відтак схильна припускати, що вона допоможе не одному психологу.

Моя мрія стати психологом і психотерапевтом реалізувалася. Найперше, я доводила собі, що я хочу, можу і буду. Я не припиняю розвиватися і підвищувати власну кваліфікацію з 2012 року. Станом на нині продовжую навчання в двох напрямках психотерапії.

Любіть і цінуйте себе, свій час і своє життя! Вірте в себе, адже кожен новий день – наш новий шанс і крок до нашої мрії, реалізації планів та цілей до кращої версії себе. Ставте великі плани, рухайтеся до їх реалізації, навіть маленькими кроками. Надихайте своїм прикладом інших людей. Ніколи не пізно! Пізно – це страх вийти за межі звичного способу життя. Любіть життя всім серцем!».

Алла Ратцкевич, випускниця заочної форми навчання:

«Настала та мить, коли я тримаю в руках диплом, на який я колись навіть не сподівалась. У 35 років я вважала, що мені запізно навчатися, що мрія стати психологом залишиться лише мрією. Мені тоді здавалось, що те, що я хочу, десь далеко від мене, що лише диво може щось змінити.

Віднині я знаю, що бажання в серці виникає не просто так. Бог ще від народження вкладає в людину такі неймовірні можливості, здібності, таланти! Вони всередині нас, ближче, ніж ми думаємо, просто важливо побачити їх і почати діяти!

У 44 роки я почала навчатись в Європейській школі психології і отримала свої перші сертифікати та диплом. Уже під час навчання до мене прийшли перші клієнти. Потім, через рік, я закінчила курс кризового консультування «Лазарія», на якому я освоїла не тільки новий метод, завдяки якому я можу допомагати людям, а й сама стала сильнішою і відчула в собі рішучість для тих вчинків, на які раніше не наважилась би.

І ось диплом, який ще більше розширює мої можливості роботи і впливу, зокрема в державних закладах і установах. Але найважливіше для мене – це люди, яких я зустрічаю на своєму шляху. Бо саме коли наші серця стають ближчими один до одного, стається диво і ми по-справжньому навчаємось, допомагаємо, підтримуємо, відчуваємо любов…».

Анжеліка Кошкіна, випускниця денної форми навчання:

«Я дуже вдячна своїм однокурсникам за неперевершену атмосферу дружньої згуртованої сильної щирої родини протягом цих щасливих років навчання! це була найкраща версія магістрів-студентів.

Дорогі керівники і викладачі – колеги рідної кафедри менеджменту, практичної психології та інклюзивної освіти. Доземний уклін Вам від всіх випускників магістрів практичної психології за те, що навчання в університеті перетворили на чудовий період нашого студентського життя! За Ваші професійні лекції, безцінні практичні, за турботу про те, аби ми були достойними професіоналами-психологами нової сучасної держави – сильної української нації. Нехай витрачені Вами сили і знання проростуть в нас і дадуть щедрий врожай».

Пресцентр факультету

Категорії