Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Майстер-клас «Незламність», спів та гра на електронному піаніно: нова волонтерська арт-зустріч пройшла як ніколи патріотично

Вчергове відбулися уже традиційні мистецькі майстер-класи для діток, які переїхали до Переяслава з тимчасово окупованих територій. Такі заходи проводять викладачі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

«Щоразу це нові відчуття, радість з болем у серці, хочеться кожного пригорнути, зігріти і поспілкуватися, – розповідають організатори заходу, – Діти нас зустрічають, біжать назустріч, запитують з нетерпінням: «А що сьогодні будемо робити?», швиденько біжать в кімнату для занять і вмощуються на стільчиках. Їм все цікаво, що б ми їм не пропонували. Ніколи не чули: «Не хочу таке робити», «Не буду». І маленьким, і старшим цікаво пізнавати нові техніки малювання, аплікації, роботи з тканиною, бісером, стрічками. Ми із захопленням спостерігаємо, як старанно діти відкривають в собі нові здібності і повністю занурюються в творчий процес».

У День вишиванки, 19 травня 2022 року, в такий важливий для українців день, ми хотіли зробити щось символічне і патріотичне. Кандидат педагогічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри з навчальної роботи Тетяна Носаченко і старший викладач, заступник завідувача кафедри з виробничої діяльності Олена Шпитальова розробили та підготували майстер-клас «Незламність» з виготовлення жовто-блакитних аксесуарів зі стрічок. Діти робили символічні квіти: вирізали пелюстки, обробляли краї, зшивали та декорували їх вишивкою бісером. З квітів можна було зробити браслет на руку або брошку.

Один хлопчик сказав, що він робить не просто жовту квітку, а сонечко-квітку, бо в нього мама це – Сонечко, а собі робить синю, бо він – її доповнення. Як тут не дивуватися? З таким підростаючим поколінням вихованих, щирих, талановитих українців нашу націю не здолати!

Того ж дня для наймолодших діток доктор педагогічних наук, кандидат мистецтвознавства, доцент, заступник завідувача кафедри з профорієнтаційної роботи Анатолій Мартинюк проводив заняття-практикум з пісенного мистецтва – спів та гра на електронному піаніно. Діти слухали музику, вивчили нову пісню, грали, співали. У досить дружній обстановці малеча цікаво та весело провела час.

Ці майстер-класи приносять кожному з нас море позитивних емоцій та радості, а також віри у мирне майбутнє.

Тетяна Носаченко

Категорії