Особливості проходження практики у воєнний час: досвід магістрантів спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи > Особливості проходження практики у воєнний час: досвід магістрантів спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки»

 Практика – обов’язкова складова освітнього процесу у закладі вищої освіти. У системі професійної підготовки майбутнього викладача закладу вищої освіти, науковця науково-педагогічна практика займає ключову позицію.

 Згідно наказів по університету, магістранти І курсу спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» денної та заочної форм навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва у другому семестрі пройшли науково-дослідну практику у закладі вищої освіти на кафедрі загальної педагогіки і педагогіки вищої школи та підвели підсумки.

 За нинішніх складних обставин, науково-дослідна практика проходила у дистанційному форматі. Проте, видається, це не знизило її результативності завдяки інтенсивній і творчій співпраці фахівців кафедри зі здобувачами освіти. Під час практики магістранти розв’язували складні науково-дослідні завдання, вдосконалювали свої знання з структурування наукового дослідження, добору та оформлення літературних джерел згідно вимог, вправлялися у підготовці наукової статті до магістерської роботи та взяли участь у конференції, де апробували власні доробки.

Магістрантка І року заочної форми навчання Леся Аль Дабабсек зазначає:

«Дуже добре, що у військовий час ми маємо можливість продовжувати навчання та проходити практику. Щиро дякую всім фахівцям та керівнику практики, що забезпечують ефективний освітній процес за складних умов і допомагають здобувачам освіти вдосконалюватися, не зупинятися на місці, проводити наукові дослідження з педагогіки та вміло їх презентувати».

За відгуками керівників практики, методистів та здобувачів освіти, науково-дослідна практика пройшла на високому рівні та дозволила вдосконалити фахові компетентності кожного магістранта, підготувати здобувачів освіти до майбутньої професійної діяльності у закладах вищої освіти, перевірити правильність вибору ними майбутньої професії.

 

Пресцентр кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи

Недавні записи

Категорії