На кафедрі мистецьких дисциплін і методик навчання провели настановчу конференцію для здобувачів ОР «Магістр»: що обговорили

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > На кафедрі мистецьких дисциплін і методик навчання провели настановчу конференцію для здобувачів ОР «Магістр»: що обговорили

У середу, 21 вересня кафедра мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом із студентами другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання на настановній онлайн-конференції обговорили основні питання проходження переддипломної практики у ЗВО в умовах воєнного стану.

У заході взяли участь викладачі кафедри-керівники кваліфікаційних робіт магістрантів: доктор мистецтвознавства, завідувач кафедри-професор Тетяна Мартинюк, доктори педагогічних наук, доценти, професори кафедри Ірина Малашевська і Анатолій Мартинюк, кандидати педагогічних наук, доценти Лариса Кожевнікова та Олена Ткаченко.

До участі у конференції долучились ще й стейкхолдери і академічна спільнота: доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії та методики музичної освіти, хорового співу і диригування факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Сергій Горбенко; заступник директора з навчально-виховної роботи Студениківського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Галина Тиха; директор Переяславської гімназії № 1 Переяславської міської ради Валентина Дем’яненко; директор опорного закладу освіти Яготинського НВК «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» Тетяна Салобута.

Разом з ними студенти обговорили питання науково-дослідницької діяльності майбутнього вчителя музичного мистецтва, інтегрованого курсу «Мистецтво» та основний зміст двотижневої переддипломної практики. Він охоплює роботу над математичним опрацюванням результатів констатувального та формувального етапів експериментальної роботи магістерського дослідження, підготовку публікації, роботу над текстом магістерського дослідження, а також підготовку до передзахисту магістерської роботи. З видами звітності та критеріями оцінювання студентів-практикантів присутніх ознайомила професорка Тетяна Мартинюк.

Головний меседж зібрання озвучила Ірина Малашевська. Вона наголосила на меті даного виду практики – демонструвати уміння розв’язувати науково-практичні завдання з проблеми кваліфікаційної роботи і дотримуватись норм академічної доброчесності в освітньому процесі.

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Категорії