Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Образотворці університету провели Всеукраїнський пленер для евакуйованих дітей на базі МДЦ «Артек»: як це було

З метою профорієнтаційної роботи на початку жовтня магістри-образотворці факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктор Смірнов та Анастасія Маркевич провели всеукраїнський пленер для евакуйованих дітей на базі Міжнародного дитячого центру «Артек», що наразі перемістився в мальовниче Закарпаття.

Неповторна краса й вишуканий колорит цього краю та арт-терапевтичний вплив живопису на природі дозволив дітям відволіктись від тривоги, поринути у світ сонячного світла, тепла і спокою. Під керівництвом талановитих студентів юні художники мали змогу проявити свої здібності та почуття, створити оригінальні композиції гірських пейзажів.

У ході спілкування, магістри розповідали як за допомогою кольору передати простір, зобразити віддалені і наближені об’єкти природнього ландшафту, демонстрували поетапність побудови зображення, розкривали секрети зображення неба та зміни кольору з віддаленням від спостерігача.

Роботи учасників пленеру вийшли насиченими, позитивними та сонячними. Сподіваємося, що у майбутньому багато хто з дітей поповнять лави студентів нашого університету, де зможуть розвивати свої художні здібності й стати справжніми творцями краси.

 Пресцентр факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва

Недавні записи

Категорії