У студентів ФПОММ триває педагогічна практика з позашкільної мистецької освіти: як проходить знайомство з професією

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > У студентів ФПОММ триває педагогічна практика з позашкільної мистецької освіти: як проходить знайомство з професією

У листопаді цього року студенти-магістри спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) Університету Григорія Сковороди в Переяславі проходять педагогічну практику з позашкільної мистецької освіти.

Зміст практики передбачає підвищення якості професійної підготовки майбутніх педагогів мистецького профілю в позашкільних закладах. Це забезпечить їх підготовку до можливості працювати керівником гуртка, самодіяльного об’єднання, студії образотворчого чи декоративно-прикладного мистецтва; викладачем мистецької школи (за видами навчальних дисциплін) державної власності чи недержаних позашкільних закладів, де навчають мистецтву дітей різного віку. Адже можливість працевлаштування у позашкільних навчальних закладах потребує не лише теоретичної підготовки, а й практичної.

У ході проходження практики для тимчасово переселених дітей з усіх регіонів нашої країни, які зараз перебувають на Закарпатті, студент спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) Віктор Смірнов провів майстер-клас моделювання з картону «Затишок мого дому». Для цього було використано щільний картон і жорсткий папір, які дозволяють створювати міцні арт-об’єкти різної форми.

Цього разу діти втілювали власні дизайнерської ідеї в створенні будиночків. На основі засвоєних початкових прийомів роботи з картоном, учні отримали ключ для реалізації власних творчих задумів та створили цікаві й привабливі роботи.

Предметне і просторове моделювання або макетування з картону стимулює творчу думку і викликає нові ідеї, сприяє розвитку творчих здібностей, пізнавальної та розумової активності дитини.

Пресцентр факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва

Категорії