«Сходинки до майстерності»: студенти та викладачі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання повернулися з Ужгорода з почесними нагородами фестивалю-конкурсу

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > «Сходинки до майстерності»: студенти та викладачі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання повернулися з Ужгорода з почесними нагородами фестивалю-конкурсу

У другий вікенд грудня 2022 року в самому серці Закарпаття – місті Ужгороді на базі Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради відбувся ІX Міжнародний фестиваль-конкурс «Сходинки до майстерності». У ньому взяли активну участь студенти та викладачі спеціальності 014 Середня освіта (музичне мистецтво) кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди. Удостоїлись вагомих нагород.

За повідомленням організаторів, мета і завдання фестивалю-конкурсу полягає у збереженні, розвитку та примноженні кращих традицій вітчизняного мистецтва; підтримці талановитих виконавців, підвищенні престижу виконавців-музикантів; підвищенні виконавської майстерності окремих виконавців і творчих колективів; формуванні креативного мислення щодо організації навчально-виховного процесу в закладах освіти і культури різних рівнів акредитації; стимулюванні професійної діяльності та самореалізації виконавців-музикантів у закладах освіти і культури; обміні досвідом і творчій співпраці з проблем професійно-педагогічної підготовки майбутніх фахівців у сфері музичного мистецтва.

Найперше, багато гран-прі та дипломів лауреатів І ступеня сковородинівці отримали у номінації «виконавець (-ці)-вокаліст (-ти)»:

Соло:

  1. Волошин Надія (студентка Мм І курс, м/с) – лауреат Гран-прі

    Керівник – Ткаченко О.М.

  1. Рябчун Наталія (студентка Мм І курс, м/с) – лауреат Гран-прі

    Керівник – Ткаченко О.М.

  1. Батечко Аліна (студентка Мм ІІ курс, м/с) – лауреат Гран-прі

    Керівник – Захарченко А.В.

    Концертмейстер – Белих М.Ю.

  1. Чумаченко Аліна (студентка Мм І курс, м/с) – лауреат І ступеня

    Керівник – Ткаченко О.М.

  1. Коркач Вікторія (студентка Мм ІІІ курс) – лауреат І ступеня

    Керівник – Захарченко А.В.

    Концертмейстер – Паламарчук В.М.

6.Челухіна Анна (студентка Мм ll курс, м/с) –  лауреат ll ступеня

Малі форми (дует, тріо):

дует Наталія Рябчун, Надія Волошин (студентки Мм І курс, м/с) –лауреати Гран-прі

Керівник – Ткаченко О.М.

Вагомі здобутки мають і ті учасники, які демонстрували свій талант у номінації «Виконавець (-ці)-інструменталіст (-ти)»:

Соло:

  1. Цибульников Денис (студент Мм І курс, м/с) – лауреат І ступеня

    Керівник – Захарченко А.В.

    Концертмейстер – Чорнобай С.В.

  1. Гапончук Лідія (студент Мм І курс, магістр) – лауреат І ступеня

    Керівник – Мартинюк Т.В.

  1. Горда Іван (студент Мм І курс) – лауреат ІІ ступеня

    Керівник – Захарченко А.В.

Художньо-творчий проєкт:

Цупро Ю.Л. (студентка Мм ІІІ курс) – лауреат Гран-прі

Керівник – Мартинюк Т.В.

Велика радість і велика честь розповідати про те, що тріо Dolce у складі викладачів кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Олени Ткаченко, Алли Захарченко та Антоніни Карпенко стали лауреатами Гран-прі у підномінації «виконавець (-ці)-вокаліст (-ти)» Малі форми (дует, тріо). У підномінації «великі форми» (ансамблі, хорові колективи) лауреатами Гран-прі стала Хорова капела кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання під керівництвом керівника, професора Анатолія Мартинюка й концертмейстра – Світлани Чорнобай.

Днями про цю нагороду вже розповідав професор Мартинюк, у якого  пресслужба університету вивідала цікаву інформацію про історію появи капели, деталі її репертуару та прийдешні перспективи.

Дорогі колеги та студенти, вітаємо вас із заслуженими нагородами та бажаємо вам творчої наснаги, польоту думок та фантазій, успішної реалізації нових проектів. Нехай будуть здорові та щасливі ваші близькі, а у ваших сім’ях панує мир, гармонія та любов!

 

Пресцентр факультету

Категорії