«Я отримала значно більше, ніж диплом»: магістри-психологи поділилися враженнями про здобуту освіту в УГСП

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри менеджменту, практичної психології та інклюзивної освіти > «Я отримала значно більше, ніж диплом»: магістри-психологи поділилися враженнями про здобуту освіту в УГСП

Не зрідка дослідження у галузі психології дають підстави стверджувати, що  фізичне, ментальне, соціальне здоров’я є визначальними факторами благополуччя людини в цілому. Багато психологів-практиків переконливо доводять, що запорукою ментального здоров’я є усвідомлене дотримання загальнолюдських цінностей та моралі. Вочевидь, що така філософія має лежати в основі підготовки здобувачів освіти вищої школи.

З турботою про духовний розвиток сковородинівців, педагогічний колектив Університету Григорія Сковороди в Переяславі створює умови для гармонізації особистості майбутнього фахівця нової ґенерації. Невід’ємним у цьому є сприяння академічній доброчесності, що передбачає етичну поведінку у всіх сферах життєдіяльності.

Сталим прикладом такої позиції освітян альма-матер є багаторічна практика освітньої програми «Практична психологія». Слова, що золотими літерами карбуються у свідомості студентів-психологів надихають і мотивують. Клятва практичного психолога промовляється щоразу, коли надягає мантію випускник чи випускниця. Слова, що багаторічно зберігаються у серці того, хто свою професійну долю пов’язав із місією психологічної допомоги особистості:

Стаючи на шлях надання психологічної допомоги особистості – клянуся захищати людське життя як найбільшу цінність. Клянуся!

Клянуся неухильно дотримуватися етичного кодексу практичного психолога та усіх законодавчих актів, що регламентують мою професійну діяльність.

Клянуся у жодному разі не укладати договір зі своєю совістю.

Клянуся дбати про свою безпеку та безпеку моїх клієнтів.

Клянуся безумовно вірити у природу моїх клієнтів, ресурси їхнього тіла та психіки!

Клянуся використовувати у своїй професійній діяльності підходи та технології, що не суперечать вітчизняним та міжнародним стандартам надання психологічної допомоги особистості.

Клянуся рухатися лише вперед у своєму особистісному та професійному зростанні!

Клянуся мати свою професійну позицію та прислухатися до думки компетентних представників психологічної спільноти.

Клянуся безумовно вірити у свою природу, ресурси мого тіла та психіки.

Клянуся рухатися в потоці балансу між роботою і відпочинком!

Клянуся приїздити на зустрічі випускників до своєї Альмаматер.

Коли закінчено навчання, отримано диплом й закрито двері університету, здебільшого, соціальні мережі дають найоперативнішу можливість промоніторити результати навчання і задоволеність освітніми послугами. Не виключенням є і випуск магістрів-психологів освітньо-професійної програми, що отримали диплом у розпал новоріччя 2023-го. Яка ж вона – освіта в УГСП очима його випускників?

Катерина Пуха: «Завершила ще одну важливу сходинку для себе! Але, як говорять: «І кожен фініш – це по суті старт». Дякую Університету Григорія Сковороди в Переяславі та всім викладачам за цікаве навчання в магістратурі, початок моєї консультативної діяльності, людяне і підтримуюче ставлення до студентів протягом такого не простого року!».

Олена Недибалюк: «Ось і я перегорнула одну з найяскравіших сторінок свого життя – це навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Півтора роки тому я приїхала в цей університет навчатися, а отримала не лише знання…а й цілу велику університетську родину. Ми навчалися в непростий час, але кожного дня я відчувала неймовірну підтримку викладачівДуже вдячна кожному!  Залишаю частинку свого серця!..».

Аліна Ореховська: «Вчитися ніколи не буває пізно! І от сьогодні в такій дружній, теплій атмосфері ми не просто отримали свої дипломи, ми нарешті всі зустрілися! Як же приємно всіх було бачити! Дякую… за терпіння, віру, постійний супровід і подароване бажання вчитися та не здаватися! Сьогоднішні сльози показали нам рефлексію один від одного. І скажу вона того варта! Подяка нашим ЗСУ за можливість вчитися і таки здобути освіту! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!».

Оксана Шаровара: «Вдруге вдягаю мантію магістра, підтверджуючи серйозність намірів до своєї професії! Університет Григорія Сковороди в Переяславі – це осередок сильних та незламних освітян, які гідно тримають освітній стрій незважаючи ні на що! Шановні викладічі, частинка мого серця назавжди залишиться з ВАМИ, а з собою забираю найтепліші спогади про навчання та вашу підтримку, яку я відчувала щодня! І окрема подяка за справжній випуск!».

Тетяна Левенець: «Шлях долає той хто йде. Одного дня я зрозуміла, що психологія – це те, чим би я займалася навіть якби мені не платили правда це було не довго, все-таки обмін повинен бути. Але після мого рішення розвиватися в цьому напрямку – відразу почали з’являтися можливості, однодумці та непереборне бажання… Я щаслива та пишаюся собою… Навчання під час війни це ще той квест, але ми його пройшли. Адже ми з України. Дякую нашим неймовірним викладачам та всім причетним…».

Ксенія Лебедєва: «Вважається, що заочне навчання не дає знання належного рівня. Але виключенням з цього стереотипу є наш університет. Хотілось би окремо відзначити професіоналізм команди педагогів. Педагогічний колектив мотивує та «запалює» до навчання своїх студентів. Результатом занять стало створення теплої атмосфери, кола однодумців та майстрів своєї справи. Отримуючи сьогодні магістра «Практичного психолога», зрозуміла , що отримала значно БІЛЬШЕ, ніж просто диплом…».

Alma-mater сердечно вітає випускників та бажає перспективного фахового шляху, творчих результатів на роботі і мирного життя. Обіймаємо кожного!

 

Пресцентр кафедри менеджменту, практичної психології та інклюзивної освіти

Недавні записи

Категорії