Напередодні одного з головних свят весни в університеті розгорнулася виставка «Жіноча врода України»: галерея робіт

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Напередодні одного з головних свят весни в університеті розгорнулася виставка «Жіноча врода України»: галерея робіт

Напередодні головного свята весни та жіноцтва, яке донині лишається одним із найулюбленіших днів початку весни, свою роботу розпочала виставка творчих робіт студентів та викладачів спеціальності «Образотворче мистецтво» факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва під назвою «Жіноча врода України».

Творчі локації експонують художні образи сучасної жінки-берегині роду України в різних художніх техніках: декоративний живопис, традиційна лялька-мотанка, сучасна авторська лялька, колаж, малярство на склі, аплікація, живопис.

Як розповідають на кафедрі мистецьких дисциплін і методик навчання, студенти-образотворці Грицай Антоніна, Роман Мацьовка, Аполлінарія Веклюк, Анна Ігнатьєва, Мирослава Льодова, Руслана Реготун, Юлія Горошкіна, Віктор Смірнов створили неповторні та оригінальні стилізовані образи українки в живописних проєктах. Студентка І курсу магістратури Олена Хайнюк виготовила серію традиційної ляльки-мотанки. Її роботи майстерно передають канони народної мотанки, особливості українського жіночого вбрання та стилю.

Не відстають і навчителі образотворців. Приміром, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Тетяна Носаченко презентувала на виставці власні сучасні мотанки, що гармонійно поєднують у собі зміст і форму, колір і матеріали та випромінюють світло й ніжність жіночої душі. Цікавинкою виставки є жіночі образи, створені авторкою з кольорових серветок.

Старша викладачка кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Інна Рубан підготувала колоритні мотанки, виконані в техніці плетіння гачком. Лялечки вийшли привабливі та яскраві.

Поміж тим на виставці представлено студентські живописні портрети (керівник старший викладач Роман Мотузок), декоративний живопис (керівник доцент Ольга Стрілець), мікс-медіа (доцент Тетяна Носаченко), колажі та мішані техніки (керівник старший викладач Олена Шпитальова), авторські ляльки студентів-випускників.

У програмі виставки у день відкриття відбувся майстер клас з малярства на склі (Ольга Стрілець), майстер клас з виготовлення сувенірної мотанки-оберегу (Олена Хайнюк), майстер клас зі створення патріотичного браслету з стрічок (Віктор Смірнов) та благодійний ярмарока-продаж художніх творів та сувенірів. Усі кошти буде передано на потреби Збройних Сил України.

 

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Недавні записи

Категорії