Викладачка Алла Захарченко зустрілася з вихованцями Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава: чим займалися і чому навчали

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Викладачка Алла Захарченко зустрілася з вихованцями Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава: чим займалися і чому навчали

У минулу п’ятницю, 15 вересня 2023 року, у Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава відбувся День відкритих дверей. На зустріч завітала керівниця вокального гуртка «Гармонія», викладачка кафедри музичного мистецтва і методики навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі Алла Захарченко.

За повідомленням організаторів, усіх дітей охочих співати, танцювати, малювати запросили до творчих студій та гуртків. Проводились заняття з виготовлення  стильних речей із тканини, фетру, ниток («Креативне рукоділля»); гурток «Магія бісеру» об’єднав любителів створення бісерних прикрас, композиції, подарунків; мистецька студія «Колор» розкривала магію пензля та фарб. Алла Василівна згуртувала любителів співу та музики як керівниця вокальної студії «Гармонія».

Кольорові картки з нотами та графічні малюнки звукоряду, виготовлені студентами під керівництвом Алли Захарченко, націлювали учасників студії на асоціативне поєднання образів природи із звуками музики.

Надзвичайно захоплюючою була й інтерактивна гра «Караоке-ребус». Візуалізація пісні, яскраво представлені образи природи та побуту,   збуджували в учасників фантазію, мислення, активізували сприйняття мелодії, розширювали їх особистісний досвід спілкування з музичним мистецтвом. Саме ця творча активність викликала у дітей позитивні емоції, бажання відгадували мелодію, співати пісні, сприяла до прояву музичних здібностей.

На згадку про першу зустріч Алла Василівна подарувала всім учасникам вокальної студії «Гармонія» набір кольорових ноток звукоряду. Побажаємо успіхів організаторам та учасникам вокальної студії «Гармонія».

 

Пресцентр кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії