«Музикотерапія як інструмент зняття станів стресу та тривожності»: сковородинівці долучились до психологічного марафону з нагоди 10-річчя кафедри практичної психології

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > «Музикотерапія як інструмент зняття станів стресу та тривожності»: сковородинівці долучились до психологічного марафону з нагоди 10-річчя кафедри практичної психології

У п’ятницю, 29 вересня 2023 року, за ініціативи факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі та з нагоди 10-ої річниці створення кафедри практичної психології   відбувся психологічний марафон «Шлях стійкості та гармонізації». Розповідаємо, як це було.

За повідомленням організаторів, на майстер-клас були запрошені студенти факультету що навчаються за спеціальностями «Практична психологія» та «Середня освіта (Музичне мистецтво)». «Саме музика є тим видом мистецтва, що сприяє зняттю стресу, стабілізації власного психоемоційного стану»,  – зазначила першокурсниця Анастасія Чуприна.

Поза тим до привітань ювілярам долучилися викладачі кафедри музичного мистецтва і методики навчання. Докторка  педагогічних наук, доцент кафедри музичного мистецтва і методики навчання, фахівець музикотерапевтичної діяльності  Ірина Малашевська провела цікавий майстер-клас на тему: «Музикотерапія як інструмент зняття станів стресу та тривожності». Вона ділилася з учасниками своїми знаннями про вплив звуків, музичного мистецтва та творчої діяльності на психофізіологічний стан особистості.

Під час марафону використовувалися різні техніки музикування на елементарних музичних інструментах, тілесно-орієнтовані практики та танцювальні рухи, що сприяли розслабленню та освіженню учасників. Така творча діяльність сприяла розвитку фантазії та особистої розумової активності. Методи слухання та вслуховування в музику викликали позитивний емоційний відгук, створюючи основу для психологічної стресостійкості.

Вдячні колективу кафедри практичної психології за організацію заходу, який розширює можливості для створення безпечного освітнього середовища та надає інструменти для подолання тривожних часів. Ми бажаємо їм подальших творчих досягнень і наукових злетів!

 

      Пресслужба факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології

Недавні записи

Категорії