Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології, організував і провів захід «Велична і Могутня Україна» до Дня захисників і захисниць України

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини факультету > Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології, організував і провів захід «Велична і Могутня Україна» до Дня захисників і захисниць України

На початку жовтня 2023 року з ініціативи факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема науково-педагогічних працівників кафедр музичного мистецтва і методики навчання, образотворчого мистецтва і методики навчання за підтримки кафедри педагогіки, теорії і методики початкової освіти, фахівців відділів профорієнтаційної роботи та працевлаштування, соціально-гуманітарного, інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю спільно з ГО «Синергія духовності і добра» було проведено культурно-мистецький захід «Велична і Могутня Україна», присвячений силі духу українського народу та мужності його захисників і захисниць.

З  великою любов’ю, повагою і вдячністю організатори присвятили його тим, хто захищає нашу державу на суші, на воді та в повітрі; Тим, чия відвага та відданість вже майже десятиліття тримає країну. Тим, завдяки кому ми можемо бути вільними та щодня докладати зусиль для наближення перемоги.

Атмосферна, культурна мистецька зустріч супроводжувалася теплими сердечними побажаннями, духовними настановами, солодкими гостинцями, вишуканими подарунками: амулетами-оберегами з особливим змістом і духовним наповненням, майстерно з любов’ю виготовленими викладачкою Інною Рубан та її студентами; яскравими виробами, малюнками та листівками з щирими побажаннями дітей з Міжнародного центру «Артек» (керівник Оксана Лебедєва) та Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді м. Переяслав (директор Ніна Товкун). Увесь мистецький еко-простір гармонійно заполонила музика.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися   директор Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни Костянтин Баранніков; архієрей Переяславської і Вишневської єпархії Православної церкви України, митрополит Олександр (Драбинко) й проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі Василь Дудар.

Відкрив концерт динамічний виступ студентки Анни Петрик (керівник Алла Захарченко) з патріотичною піснею «Маніфест». Далі свої інструментальні мелодії кохання подарував захисникам заслужений працівник культури Микола Губар в дуеті з Валентиною Лясковською. Чарівним і незабутнім був танець «Крила» у виконанні хореографічного колективу «Фаворит» під керівництвом Анни Чирко, який передав незламність, силу духу та прагнення українського народу до перемоги. Вагомий внесок у концертну програму внесли студентки Тетяни Мольдерф і Анастасія Чуприна з Полтавщини, Карина Варфоломієва та Ярослава Ціуліна з Донеччини (м.Торецьк). Дівчата  поділилися любов’ю та ніжністю з глядачами і донесли їм своє тепло і вдячність. Яскравою родзинкою у концертній програмі був виступ студентів  Надії Волошин, Наталії Рябчун, Ольги Богдан, Тетяни Ільчук (керівники Олена Ткаченко, Алла Захарченко), які майстерно та зворушливо виконали українські народні пісні під баянний супровід Валентина Паламарчука. Чуттєвий,  проникливий виступ здобувачок Людмили Якуші та Нелі Кирдоди з піснями «Солдатику мій», «Лелеча доля», «Повернусь я  додому» не залишив байдужих у залі. У заключній частині концерту Іван Горда вразив глядачів неймовірною грою на фортепіано та виконав  композицію Миколи Дремлюга під назвою «Дума».  Яскравим, фінальним акордом концерту була композиція «О, моя Святая Україно!» у виконанні Ярослави Ціуліної та Хореографічного колективу «Фаворит».

Ми уклінно вдячні кожному захиснику та захисниці за силу та сміливість, стійкість та витривалість, за міцний Український дух. Ви – потужна опора країни, а ми – ваш надійний тил. Вічна пам’ять та шана тим, хто сплатив найвищу ціну в боротьбі із загарбником. Дякуємо. Пам’ятаємо. Підтримуємо. Сьогодні та кожного дня наближаємо Перемогу Величної і Могутньої України.

     Пресцентр факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології

Недавні записи

Категорії