Анатолію Мартинюку присвоєне наукове звання професора: яким був його шлях до цього здобутку

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Вітання > Анатолію Мартинюку присвоєне наукове звання професора: яким був його шлях до цього здобутку

Факультет мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі вітає доктора педагогічних наук, доцента кафедри музичного мистецтва і методики навчання Анатолія Мартинюка з присвоєнням вченого звання професора. Розповідаємо, яким був його шлях до цього здобутку.

Початок педагогічної діяльності Анатолія Кириловича відбувся в Тульчинському культурно-освітньому училищі Вінницької області (1979-1984). У мішаній хоровій капелі під орудою Мартинюка А.К. співав С.С. Городинський – відомий композитор і співак, народний артист України.

Викладав в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького (1985-2014) на посадах викладача, старшого викладача, доцента кафедри хорового диригування; курси: «Хорове диригування», «Хоровий клас», «Хорознавство», «Хорове аранжування», «Читання хорових партитур», «Історія української музики», «Сучасна музична культура України». Серед вихованців Мартинюка А.К. плеяда відомих музикантів, вчених і педагогів, зокрема: доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи МДПУ імені Богдана Хмельницького Л.Ю.Москальова; доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії Н.А. Сегеда; заслужена артистка України, викладач Житомирського музичного училища імені В.Косенка Л.В.Нестерчук. З 1993 року по 2009 р. – завідувач кафедри хорового диригування та вокальних дисциплін.

Кандидатська дисертація «Диригентсько-хорова освіта в музичній культурі України другої половини XX століття», науковий керівник – кандидат мистецтвознавства, професор І.І.Гулеско (захищена в 2001 р.); докторська дисертація «Теорія і практика диригентсько-хорової школи в Україні ХХ – початку ХХІ століття», науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор, О.І. Шапран (захищена в 2021 р.).

До кола наукових інтересів належать проблеми теорії, методології і практики мистецької освіти, мистецтвознавства, хорознавства,  хорового наукознавства.

З 2014 – по сьогоднішній день викладає в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі на посаді доцента, професора кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання.

Рішення про присвоєння Мартинюку наукового звання «професора» прийнято Атестаційною колегією про присвоєння вчених звань і наукових ступенів, на основі подання за результатами голосування членів Вченої ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Це стало черговим підтвердженням його визнання в науковій сфері, зміцнення наукового потенціалу всієї сковородинівської альма-матер і факультету.

Шановний Анатолію Кириловичу!

Прийміть наші вітання та побажання нових наукових звершень та творчої наснаги.  

Зичимо міцного здоров’я, приємних життєвих моментів, невичерпної енергії для нових досягнень. 

Нехай Ваша плідна робота стане запорукою успіху та визнання, шановний професоре!

 

Пресцентр кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії