Психологиня УГСП Тетяна Кузьменко відзначилась на освітньому форумі «Сьогодні заради майбутнього»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри практичної психології > Психологиня УГСП Тетяна Кузьменко відзначилась на освітньому форумі «Сьогодні заради майбутнього»

У минулу суботу, 25 листопада 2023 року, під патронатом Міністерства освіти і науки України та Освітнього омбудсмена України від ГО «Центр інноваційної освіти «Про.Світ» відбувся Всеукраїнський форум «Сьогодні заради майбутнього: освіта у воєнний та післявоєнний періоди». Подія згуртувала освітян з усієї країни навколо актуальної теми безпечного освітнього середовища. Серед тих, хто відвідав і, навіть, провів одну із секції заходу психологиня Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяна Кузьменко.

Повідомляється, що Форум об’єднав не лише ключових гравців освітнього сектору, управлінців, вчителів, психологів, громадських активістів, а й представників органів місцевого самоврядування та державних структур. Якщо минулоріч основна тема форуму була «Школа у воєнний час», то цьогоріч обговорення охопило не лише поточні виклики, але й перспективи майбутньої освіти.Програма зібрання охоплювала три ключові напрямки: «Про.Безпека – створення безпечної освітньої екосистеми», «Про.Відновлення – обговорення досвіду деокупації» та «Про.Фахівці – забезпечення безпечного дорослого», до якої й долучився УГСП.

З вітальними словами та ґрунтовними доповідями про стратегії освіти майбутнього до усіх присутніх звернулися освітній омбудсмен України Сергій Горбачов, голова ГО «Про.Світ» Олександра Пєтушкова, заступник Міністра освіти і науки України

Андрій Сташків, генеральний директор директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Ігор Хворостяний, заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, перша проректорка Київського університету імені Бориса Грінченка Лілія Гриневич та директорка ДУ «Український інститут розвитку освіти» Наталія Софій.

Однією з ключових ідей, висловлених усіма спікерами, було те, що нині освітяни стикаються з багатьма викликами. Водночас вони підкреслювали важливість знаходження майданчиків для обговорення труднощів та розробки рішень.

«Захід організований Центром Інноваційної Освіти «Про.Світ» в рамках реалізації проєкту «Про.спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей». Дивовижно, що цього року, навіть при складних обставинах (в ніч на 25 листопада ворог провів сильний удар – 75 безпілотників атакували повітряний простір України, але завдяки Збройним Силам України ворог відступив), на форум зібралося в рази більше учасників. У зібранні взяли участь представники із, практично, всіх регіонів країни», розповідає сковородинівська психологиня.

Підсумовуючи, Тетяна Кузьменко змалювала образ атмосфери форуму, висвітлюючи загальне позитивне емоційне сприйняття та високий ступінь мотивації учасників для розв’язання складних завдань. Підкреслила, що знову зустріла своїх давніх колег та встановила нові зв’язки з партнерами, співпраця з якими стане ключовою для розвитку гуманітарних проєктів Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Особливо Кузьменко відзначила патріотичний настрій учасників, який, на її думку, надихнув та підштовхнув до досягнення нових висот для наближення очікуваної перемоги та створення безпечного суспільного та освітнього середовища.

Пресслужба університету

Недавні записи

Категорії