Психологині УГСП Тетяна Кузьменко та Вікторія Вінс долучились до V обласного ветеранського форуму «Крок до повернення»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри практичної психології > Психологині УГСП Тетяна Кузьменко та Вікторія Вінс долучились до V обласного ветеранського форуму «Крок до повернення»

Напередодні Дня Збройних Сил України та з нагоди Міжнародного дня волонтера, у вівторок, 5 грудня 2023 року, на Київщині відбувся V Обласний ветеранський форум «Крок до повернення». З-поміж інших до його роботи долучились психологині Університету Григорія Сковороди в Переяславі, викладачки кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Тетяна Кузьменко та Вікторія Вінс.

Захід організовував Київський обласний центр допомоги Захисникам України за сприяння Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради, Координаційної ради ветеранів АТО/ООС та волонтерів при КОДА, Департаменту соціального захисту населення КОДА та Департаменту культури і туризму КОДА.

Повідомляється, що учасниками форуму стали військові, члени їх родин, волонтери, медичні та реабілітаційні фахівці, які обговорили важливі проєкти для підтримки захисників та їх родин.

Голова КОВА Руслан Кравченко поділився ініціативами, що впроваджуються на Київщині, наполягаючи на їхньому значенні. Заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова висловила теплі слова вітання на адресу воїнів та волонтерів. Надалі відбулося відзначення почесними грамотами та подяками від імені Київської ОВА, Київської обласної ради та Міністерства оборони України волонтерів, які 10 років допомагають українським захисникам.

Форум став майданчиком для важливого обговорення тем фізичного та психологічного відновлення воїнів та їх родин. Учасники зосередилися на реабілітації та адаптації ветеранів у суспільстві, надаючи їм необхідну підтримку та стимул до повернення до повноцінного життя.

Панельна дискусія включала обговорення медичних аспектів, ментального здоров’я та реабілітації, в якій брали участь як представники медичних установ, так і ті, хто має досвід військової служби.

Велику увагу учасників привернуте відеозвернення підполковника Віталія Баранова зняте перед його смертю, що стало своєрідним заповітом для ветеранської спільноти.

Форум визначив пріоритетні напрямки дій у сфері захисту прав та підтримки захисників та захисниць України та членів їх родин. Віримо, що ця подія сприятиме ефективній та дієвій роботі на користь наших воїнів та їхніх сімей, забезпечуючи їм повноцінне та гідне життя.

 

Пресцентр кафедри практичної психології

Недавні записи

Категорії