Студенти кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання ФММПП пройшли неймовірно цікаву практику в Музеї трипільської культури НІЕЗ «Переяслав»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > Студенти кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання ФММПП пройшли неймовірно цікаву практику в Музеї трипільської культури НІЕЗ «Переяслав»

У жовтні 2023 року студенти груп ОМ-31, ОМ і 12-мс, вихованці кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь у навчально-творчій практиці в Музеї трипільської культури Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

Як розповідають на кафедрі, метою цієї практики було не лише розширення знань про мистецтво, культуру та побут українського народу, але й сприяння професійно-педагогічному розвитку. Опанування багатством та різноманітністю української культури, народних традицій сприяло формуванню у студентів культурознавчих, народознавчих, методичних та педагогічних компетенцій.

У рамках програми сковородинівці виконали ряд завдань: ознайомились з творами мистецтва, які експонуються у музеї й дали короткий опис експонатам, обравши один із творів та виготовивши малюнок із наданням йому характеристики, що включала назву твору, датування, техніку виготовлення та його призначення у житті людини. Принагідно, у процесі практики, студенти створили ще й кольоровий малюнок із застосуванням акварелі та дали йому відповідний опис. Додатково, студенти займалися малюванням посуду з декором, надавши йому опис та розкривши символічне значення використаного декору.

Завершенням практики була залікова робота, в рамках якої на основі вивчених та замальованих символів Трипільської культури студенти виготовили восковий розпис писанки «За мотивами Трипільської культури».

Переконані, ця творча діяльність дозволила сковородинівцям не лише застосовувати набуті знання та навички, але й розвивати власну творчість, сприяючи повнішому розумінню та усвідомленню культурного спадку.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва та методик навчання

Недавні записи

Категорії