На кафедрі музичного мистецтва і методики навчання відбувся захист курсових робіт у онлайн-форматі: які теми розкрили здобувачі

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > На кафедрі музичного мистецтва і методики навчання відбувся захист курсових робіт у онлайн-форматі: які теми розкрили здобувачі

У відповідності до графіка заліково-екзаменаційної сесії, кафедра музичного мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом із студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти заочної форми навчання у форматі онлайн-конференції провела захист курсових робіт.  У зустрічі, яка проходила у форматі онлайн-конференції, брали участь завідувач кафедри, професор Тетяна Мартинюк; доктор педагогічних наук, професор кафедри Ірина Малашевська; кандидати педагогічних наук, доценти Лариса Кожевнікова та Олена Ткаченко.

Рекомендована тематика курсових робіт з теорії та практики музичної освіти, інтегрованого курсу «Мистецтво» передбачала зацікавленість студента, інтерес до глибокого вивчення сутності поставленої проблеми.

Досить цікавими були курсові роботи, що присвячені національно-патріотичній тематиці Формування національної свідомості учнів молодшого шкільного віку» студентки Олександри Матіки, «Національно-патріотичне виховання учнів основної школи засобами музичного мистецтва» Наталії Жовтяннікової). Проблема використання сучасних інноваційних технологій навчання на уроках «Мистецтво» досліджувалась Надією Сторожук. Креативною та яскравою виявилась презентація Марини Недзельської з теми «Музично-ритмічне виховання учнів на уроках музичного мистецтва у ЗСО».

Студенти виявили  здатність до самостійного усвідомлення  науково дослідної проблеми, чіткого й логічного викладу власної думки; здатність оперувати здобутими теоретичними знання на практиці, а також уміння формулювати висновки, рекомендації, оформляти результати наукового дослідження.

Підготовка курсових робіт дає можливість студентам систематизувати здобуті теоретичні знання, критично та креативно мислити, розвивати пізнавально-наукову активність, аналізувати та порівнювати різні підходи щодо розв’язання певної педагогічної проблеми.

 

Пресцентр кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії