На кафедрі музичного мистецтва і методики навчання ФММПП відбулася зустріч зі здобувачами та стейкхолдерами: про що говорили

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > На кафедрі музичного мистецтва і методики навчання ФММПП відбулася зустріч зі здобувачами та стейкхолдерами: про що говорили

На початку грудня 2023 року кафедра музичного мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом із студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання обговорили основні питання процесу проходження виробничої практики з музичного мистецтва, інтегрованого курсу «Мистецтво» в закладах середньої освіти.

У зустрічі, яка проходила у форматі онлайн-конференції, брали участь завідувач кафедри, професор Тетяна Мартинюк; доктор педагогічних наук, професор кафедри Ірина Малашевська; кандидати педагогічних наук, доценти Лариса Кожевнікова та Олена Ткаченко й старший викладач кафедри, керівник-методист практики Антоніна Карпенко. Також до участі у конференції долучилась стейкхолдер, вчитель-методист  Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха, вчитель-практик Лариса Дорошенко.

Поза представленням звітної документації з проходження виробничої практики здобувачі освіти разом із учасниками зустрічі обговорили нагальні питання, що стосувалися безпосередньо педагогічної роботи. Досить слушними були  побажання та рекомендацій керівника практики від базового закладу середньої освіти, стейкхолдера Лариси Дорошенко. Повідомлялось, що більшої уваги варто приділяти сучасним методам і прийомам онлайн навчання (роботі у форматі Zoom-конференції, роботі в групах, презентації у програмі Sway та на інших платформах); використовувати новий українізований дидактичний матеріал; звертати більшу увагу на психологічний стан кожного учня,  дітей з особливими освітніми потребами.

З метою виявлення побажань щодо удосконалення системи організації виробничої практики за ОПП Середня освіта (Музичне мистецтво) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти кафедра музичного мистецтва і методики навчання провела опитування здобувачів освіти. Анкета містила мотивуюче звернення до  студентів. Закликаючи здобувачів освіти до відвертого діалогу, підкреслювалась їх вагома роль в  удосконаленні системи організації виробничої практики за даною ОПП. Зазначалось, що результати опитування будуть використані викладачами кафедри для поліпшення організації та якості проходження студентами педагогічної практики.

Досить цінними були відповіді респондентів, які висловили свої думки і побажання, щодо важливості творчого підходу та використання новітніх технологій в навчанні. Частина із них виявила здатність застосовувати теоретичні знання на практиці, розвинула навички ефективної взаємодії з учнями, засвоїла методи аналізу та самоаналізу. Головною стала  думка, що успішний вчитель – це не лише знання, а й вміння їх ефективно впроваджувати у практику.

Розглянуті в процесі зустрічі актуальні та важливі питання професійного вдосконалення стали  ще одним кроком на шляху до відкритого діалогу, досягнення взаєморозуміння між усіма учасниками освітнього процесу.

 

Пресцентр кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії