Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > Викладач Роман Мотузок підсумував майстер-класи з живопису для школярів міста у крайньому кварталі 2023 року

З року в рік для колективу кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, важливо проводити мистецькі майстер-класи та розкривати нові творчі таланти не лише серед студентів, а й серед школярів міста. У цьому семестрі левову частку з них, різних за видами і ситуаціями проводив член Національної спілки художників України, старший викладач кафедри Роман Мотузок.

У позаминулу суботу, 16 грудня 2023 р. для школярів міста у Переяславі  Романом Миколайовичем проводився мистецький майстер-клас з живопису «Зимові візерунки». Діти вчилися мистецтву бачити кольори, розуміти різні техніки виконання, сприймати дивовижний світ живопису. Юні художники у своїх зимових живописних творах, використовуючи гуашеві фарби, навчилися передавати різдвяний настрій. Майстер-клас завершився невеличкою виставкою і приємним чаюванням.

«Педагогічна форма, яка ламає усталені стереотипи дозволяє провести обмін думками, створює умови для включення всіх в активну діяльність, розкриває творчий потенціал, форма взаємодії – співтворчості, співпраці, спільного пошуку є майстер-клас. Це особливо важливо напередодні періоду зимових свят», –  ділиться своєю мотивацією сам Роман Мотузок.

Слід зазначити, що восени однією із найяскравіших творчих містерій у Переяславі став майстер-клас з живопису під назвою «Кольорове» до Дня художника від все того ж Мотузка. Тоді діти, школярі міста, студенти УГСП й усі охочі мали можливість сповна відчути кольори переяславської осені. Відвідувачі майстер-класу «Кольорове» мали особливу нагоду створити осінню живописну композицію. Така форма навчання допомагає дітям і молодому поколінню розкрити свої здібності і представити власне світобачення. Майстер-клас завершився виставкою творчих робіт учасників і наповнив усіх присутніх особливим настроєм.

Мистецтво, зокрема, образотворче має особливу силу зачаровувати, лікувати людську душу, формувати найкращі духовні цінності підростаючого покоління.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії