Кафедра образотворчого мистецтва і методик навчання підсумовує 2023-ій рік у вимірі профорієнтаційної роботи у співпраці з МДЦ «Артек»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > Кафедра образотворчого мистецтва і методик навчання підсумовує 2023-ій рік у вимірі профорієнтаційної роботи у співпраці з МДЦ «Артек»

У вже минулому, 2023-му році, вступна кампанія була дещо незвичною для одинадцятикласників, які вступали на спеціальності «014 Середня освіта (Образотворче мистецтво)» та «023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Незвичною, адже в УГСП вирішили обрати найталановитіших з них та допомогти з допомогою проведення тематичних конкурсів патріотичних робіт «Україна в майбутньому очима одинадцятикласників».

Це лише один з профорієнтаційних вимірів, які підсумовує кафедра образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі за 2023 рік, левову частку якої було проведено у співпраці з Міжнародним дитячим центром «Артек». Протягом семи змін, у пристоличній Пущі Водиці та на Закарпатті, сумарно оздоровилося понад дві тисячі дітей зі всіх регіонів України.

Слід зазначити, що викладачі кафедри Інна Рубан, Марта Генесіран, Роман Мотузок й Ольга Стрілець на чолі з завідувачкою кафедри Оксаною Лєбєдєвою, щільно співрацюючи з культурно-мистецьким центром, провели для одинадцятикласників низку творчих конкурсів різнотематичного спрямування.

Кожен з учасників, зображуючи різноманітні образи на папері, бачить мирну і розквітлу Україну. У їх розпорядженні півтори години часу, формат А3 і безліч художніх матеріалів (гуаш, олівці, фломастери, гумки, точилки та пензлі – прим.авт.). Безліч, представлених учасниками, різнобарвних шедеврів свідчить про незрівнянний творчий потенціал і обдарованість багатьох майбутніх вступників.

Принагідно, у проведенні конкурсів та профорієнтації допомагали керівники студій, магістранти й здобувачі університету Тетяна Клименко, Аліна Сокольвак, Віктор Смірнов, Оксана Войтенко й Артем Сітанський.

На кафедрі кажуть, таким чином у вступі зацікавили близько півтори сотні осіб які бачать своїм пріоритетом майбутнього навчати дітей та розвивати своє мистецтво у майбутньому. Потенційні вступники належно оцінили науково-педагогічних працівників кафедри, можливість бюджетної форми навчання, інфраструктурні переваги сковородинівської альма-матер. Колектив кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання з нетерпінням чекає їх на навчання аби підсилити і розвинути їх творчий потенціал.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання

Недавні записи

Категорії