З 4 січня на ФММПП вперше стартує Всеукраїнський онлайн-конкурс «Державний прапор України – символ національної єдності, честі, гідності»: хто може долучитися та що потрібно

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Анонси кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > З 4 січня на ФММПП вперше стартує Всеукраїнський онлайн-конкурс «Державний прапор України – символ національної єдності, честі, гідності»: хто може долучитися та що потрібно

З 4 січня 2024 року на кафедрі образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди вперше стартує Всеукраїнський онлайн-конкурс «Державний прапор України – символ національної єдності, честі, гідності». Триватиме до 18 січня 2024 року й претендує на те, аби стати щорічним.

Повідомляється, що метою проведення такого конкурсу є пропагування української культури, формування національних,  патріотичних та духовно-моральних цінностей молоді, а також пошук й підтримка обдарованих учнів, залучення їх  до творчої діяльності та активізація профорієнтаційної роботи.

Як зазначають організатори, онлайн-конкурс буде проводитись у трьох номінаціях:

  1. Виконання композиції з використанням технік рисунку і живопису.
  2. Виконання композиції з використанням технік декоративно -прикладного мистецтва.
  3. Виконання композиції з використанням 3D рисунок.

Учасники онлайн-конкурсу «Державний прапор України – символ національної єдності, честі та гідності» можуть стати усі охочі учні ЗЗСО й студенти закладів передвищої  і вищої освіти.

Світлини творчих робіт учасників слід надсилати на електронну скриньку: ostrilets5@gmail.com

У заявці, прикладеній до роботи, слід вказати її назву, прізвище та ім’я учасника і назву закладу в якому той навчається. Також слід вказати номер телефонну та електронну пошту учасника, вказати хто є керівником роботи (учителя чи викладача).

У критеріях оцінювання творчих робіт йдеться, що максимально робота може отримати оцінку у 100 балів: композиційне рішення роботи – 40 балів; техніка виконання – 40 балів; складність техніки виконання – 20 балів.

Склад журі онлайн-конкурсу «Державний прапор України – символ національної єдності, честі та гідності» комплектуватиметься з фахівців кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання,  факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології, Університету Григорія Сковороди в Переяславі і, у 2024 році, набуде такого вигляду: декан факультету  мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології, професор Наталія Ігнатенко; завідувач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений майстер народної творчості України Оксана Лєбєдєва; кандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, член Спілки дизайнерів України Ольга Стрілець; старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, член Національної спілки художників України Роман Мотузок та викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, член Спілки краєзнавців України Марта Генесіран.

Державний прапор є – невід’ємним атрибутом кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Український прапор – сьогодні це справжній символ боротьби та незламності країни, національної єдності, честі та гідності.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання

Недавні записи

Категорії