Напередодні Нового Року відбулася студентська конференція й засідання кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання: про що говорили

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > Напередодні Нового Року відбулася студентська конференція й засідання кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання: про що говорили

У останню п’ятницю 2023 року, 29 грудня, на кафедрі образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі у змішаному форматі, наживо й на платформі «Zoom», відбулася студентська конференція «Наукові підходи у виконання випускових творчих проєктів».

За повідомленням пресцентру кафедри, студенти представляли роботу над теоретичною частиною дипломної роботи, презентуючи змістовні плани та матеріали з бібліотек України та інтернет-ресурсів. Натомість практичну частину дипломних проєктів було репрезентовано рядом ескізів-замальовок. Приміром, здобувачка IV курсу Ольга Машко представила ескіз роботи у кольорі «Світ байок Г. Сковороди» й викликала обговорення і велику кількість порад від викладачів. Так було й під час презентації інших робіт, приміром магістранта Романа Мацьовки, який вирішив втілити магістерський проєкт під назвою «Відомі постаті Переяславської землі». Наразі представив викладачам декілька замальовок у кольорі. Зауважимо, що поради викладачів чи не завжди є, радше, рекомендаційними – фінальне бачення роботи завжди лишається за студентами.

«Такі зустрічі є для студентів важливими і потрібними. Адже, так важливо направити їх у правильний напрямок у потрібний час. Домовилися про ряд зустрічей аудиторно для роботи над практичною частиною диплому», – зазначає завідувачка кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Лєбєдєва.

Конференцію продовжило засідання кафедри, де заступники завідувачки кафедри озвучили семестрові звіти у напрямках профорієнтаційної, наукової, навчально-методичної роботи, по практиках тощо. Обговорили й наповнюваність сайту, написання програм на наступний семестр, силабусів, виставок, перспектив у міжнародній діяльності та стажування викладачів.

Принагідно розробили план виконання багатьох питання щодо акредитації  ОП 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво). Багато цікавих проєктів було заплановано на 2024 навчальний рік. Насамперед йдеться про проведення мистецьких онлайн-конкурсів, участь у міжнародних фестивалях, організацію олімпіад для школярів з метою профорієнтаційної роботи, а також проведення мистецьких майстер-класів, підготовку наукових статей та навчально-методичних посібників тощо.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання

Недавні записи

Категорії