«Тарас Шевченко – поет і художник українського народу»: на ФММПП тривають творчі атракції до 210-ї річниці від дня народження великого Кобзаря

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > «Тарас Шевченко – поет і художник українського народу»: на ФММПП тривають творчі атракції до 210-ї річниці від дня народження великого Кобзаря

З 7 по 14 березня 2024 року викладачі та студенти кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Оксана Лєбєдєва, Оля Стрілець, Роман Мотузок, Інна Рубан, Віктор Смірнов, Марта Генесіран проводять заходи під назвою «Тарас Шевченко – поет і художник українського народу» присвячені 210-ій річниці від дня народження генія та пророка українського слова.

Повідомляється, що однією з ключових подій цих днів є виставка робіт здобувачів спеціальностей 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво), 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво. Вона розташована у надземному переході між першим та другим корпусом університету і представляє різноманітні авторські твори, натхненні віршами Тараса Шевченка.

Також цікавим форматом був флешмоб (мистецька естафета) «Образотворче цитування вірша Тараса Шевченка», який тривав три дні та об’єднав понад 300 учасників, серед яких були не лише студенти та викладачі університету, а й особисто УГСП Віталій Коцур та генеральний директор НІЕЗ «Переяслав» Олексій Лукашевич. Кожен учасник мав можливість самостійно обирати колір та сюжет своєї роботи, що створило унікальний образ події. Цікавим було рішення голови Вченої ради університету Віктора Коцура, адже його бажання сонячного добра Україні висвітлилося в виборі жовто-теплого кольору,  який символізує любов, радість, щастя та віру у прекрасний розквіт нації.

Гості закладу, серед яких були представники гімназії №1, академічного ліцею імені Івана Мазепи та Державного професійно-технічного навчального закладу «Переяславський центр професійно-технічної освіти», мали нагоду відвідати факультет та взяти участь в екскурсії творчими аудиторіями, мистецькими галереями та лабораторіям. Після обговорення умов вступу до УГСП гості взяли участь у тематичній експозиції та флешмобі. Обмінявшися контактами та заповнивши анкети, вони висловили впевненість у тому, що подібні атракції сприятимуть подальшій плідній співпраці та розвитку талановитої молоді.

На завершення учні ставили запитання: «А чи можна вже залишитися тут і навчатися?». Вочевидь, події останніх днів, направду, зблизили і згуртували творчі особистості та відзначилися яскравими барвами української культури. Віримо, що такі зустрічі сприятимуть подальшій плідній співпраці. А головне, підтримки обдарованої молоді та приросту нашої студентської родини.

Зазначимо, що конкурс «Ілюстрування рядків віршів Тараса Шевченка» (техніка виконання та матеріали за вибором учасника)  подовжено до 14 березня (приймаються роботи в онлайн форматі). Планується, що оголошення результатів на платформі «Zoom» відбудеться у понеділок, 18 березня 2024 року о 13:00. Себто ви ще встигаєте надіслати свої роботи на електронну поштову скриньку: ostrilets5@gmail.com та art.craft014023@gmail.com.

Заохочуємо усіх охочих взяти участь та долучитися до цього фестивалю креативу та національної гордості. Сподіваємося, що по завершенню всіх заходів натхненні враженням і теплом цих днів, студенти та гості залишаться частинами цього невичерпного джерела творчості та знань під дахом Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання

Недавні записи

Категорії