Студенти ФММПП представили свої доповіді на Всеукраїнській студентській науковій конференції в УДПУ імені Павла Тичини

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > Студенти ФММПП представили свої доповіді на Всеукраїнській студентській науковій конференції в УДПУ імені Павла Тичини

У четвер, 21 березня 2024 року, здобувачі І курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво)  кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі представили свої наукові роботи на XI Всеукраїнській студентській науковій конференції «Мистецька освіта у контексті євроінтеграційних процесів», яка відбулася на базі факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Зібрання стало платформою для обговорення різних аспектів мистецької освіти, включаючи музичне та хореографічне мистецтво, образотворче та декоративно-прикладне мистецтва й, навіть, «криптовалюту в мистецтві». Повідомляється, що на конференції в онлайн-форматі взяло участь 73 особи, а до пленерного засідання долучили 19 осіб з різних українських ЗВО з найцікавішими роботами.

Безперечно, одним із яскравих моментів конференції було презентування здобувачем третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Володимиром Снігуром власно розробленої програми «Криптоарт в культурному середовищі Європи початку ХХІ століття». Другою науковою роботою, яка привернула увагу, було дослідження здобувачки IV курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Марини Бондар «Український декоративний розпис як вид декоративно-ужиткового мистецтва».

Слід зауважити, що четверо студентів-магістрантів Університету Григорія Сковороди в Переяславі також вражали своїми доповідями. Тематика їхніх виступів охоплювала різні напрями: від розкриття історичних постатей Переяславщини до художньо-стилістичних особливостей традиційної витинанки, впливу мистецтва малярства на склі на формування національної свідомості школярів та патріотичного виховання через народні розписи:

  • Роман Мацьовка презентував свою наукову розвідку на тему «Історичні постаті Переяславщини». Він вдало продемонстрував фотографії та документи про відомих особистостей Переяславщини.
  • Антоніна Грицай розповіла про «Художньо-стилістичні особливості традиційної витинанки». Вона має значний практичний досвід у виконанні витинанок та глибокі знання в цій галузі.
  • Тетяна Клименко виступила на тему  «Патріотичне виховання учнів 7 класів засобами народних розписів». Вона здійснювала практичні роботи в різних народних розписах України, а її дослідження підтверджує її у цій галузі.
  • Аліна Сокольвак проаналізувала «Вплив мистецтва малярства на склі на формування національної свідомості школярів». Її виступ демонстрував високий рівень знань та розуміння особливостей мистецтва малярства на склі.

Ці презентації були не лише професійно підготовлені, а й свідчили про глибоке зацікавлення та знання у відповідних галузях. Обмін досвідом та обговорення наукових робіт створили атмосферу активної інтелектуальної взаємодії, яка лише посилює нашу віру в майбутнє мистецької науки в Україні.

Конференція до якої долучилися сковородинівці підтверджує, що молодь не лише зацікавлена в мистецтві, але й активно працює над його розвитком. Ми пишаємося нашими студентами та віримо в їх майбутній успіх. Вони – майбутнє нашої країни, які своїм натхненням, творчістю та знаннями роблять значний внесок у розвиток мистецтва та освіти, сприяючи культурному розмаїттю та інтелектуальному зростанню суспільства.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії