Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > В УГСП підсумували творчий конкурс «Ілюстрування рядків віршів Тараса Шевченка»: хто став переможцями

У період з 7 по 14 березня 2024 року,  у змішаному форматі, за ініціативи кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбувся творчий конкурс «Ілюстрування рядків віршів Тараса Шевченка», приурочений 210-й річниці від Дня народження Тараса Шевченка «Тарас Шевченко – поет і художник українського народу». Розповідаємо, хто переміг.

Повідомляється, що на конкурс надійшло 39 творчих робіт від учнів різних освітніх закладів, зокрема Полого-Вергунівського ліцею Ташанської сільської ради Київської області, Смотриківської філії Теплівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Пирятинської міської ради Полтавської області, Сарненського районного ліцею «Лідер» та інших.

Кожна робота вражала своєю оригінальністю та виконанням у різних техніках: вишивка, колаж, декоративний розпис, акварель, витинанка та інші. Особливо вразили тематичні композиційні сюжети майбутніх учителів мистецтва, які були створені у техніці колажного мистецтва.

Роботи учнів студії живопису та арт-терапії «Malen» при Спілці майстрів Переяславщини «Мистецтво життя», також привертали увагу своїм захоплюючим змістом і виразним кольоровим рішенням.

Завершивши інтенсивну оцінку та вибір найкращих творінь, журі визначило переможців:

Гран-прі здобула здобувачка освіти ІІІ курсу, КЗ КОР Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу Марина Поліщук за творчу роботу «Козак» у техніці рисунку.

І місцеАнтоніна Грицай, за роботу у техніці «витинанка», «…А буде син і буде мати, і будуть люди на землі»;

ІІ місцеТетяна Клименко, за роботу у техніці «витинанка», «І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє»;

ІІ місцеРоман Мацьовка, «Мені тринадцятий минало…», рядки вірша «Я пас ягнята за селом…», графіка;

ІІІ місцеАнна Ігнатьєва, «Світає, край неба палає…», живопис;

ІІІ місцеОльга Голоюх, «Катерина», декоративний живопис;

ІІІ місце Євгенія Прилипко, «І на оновленій землі …», акварель, графіка.

Подібні конкурси не лише вшановують та відзначають творчість Тараса Шевченка, а й сприяють підтримці національно-патріотичної свідомості серед молоді та учнівства, а також збереженню культурної спадщини України. Результати конкурсу свідчать про велике зацікавлення у вивченні, розумінні та відтворенні творчості Тараса Шевченка серед учасників та організаторів цього заходу.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання

 

Недавні записи

Категорії