«Писанкові візерунки»: до 30 квітня приймаються заявки на творчий фестиваль-конкурс від кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Анонси кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > «Писанкові візерунки»: до 30 квітня приймаються заявки на творчий фестиваль-конкурс від кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання

Напередодні великодніх свят кафедра образотворчого мистецтва і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі до Великодніх свят незмінно запрошує долучатися до Всеукраїнського  фестивалю-конкурсу  «Писанкові візерунки». У 2024 році він відбудеться 2 травня 2024 року у дистанційному форматі.

Повідомляється, що подача заявок та фото творчої роботи  у тематиці  «Писанка виконана восковим розписам  або витравлюванням», «Декоративна композиція «За мотивами писанкарства», а також живопис, графіка, витинанка, бісероплетіння та інші приймається з 15 квітня по 30 квітня 2024 року включно на електронну скриньку art.craft014023@gmail.com.

Зазначимо, що фестиваль-конкурс не має вікових та кількісних обмежень та у своєму проведенні вбачає таку мету і завдання:

  • Заохочення дітей та молоді розкрити, проявити творчі здібності, таланти, креативність;
  • Збагачення та естетичне виховання культури особистості;
  • Популяризація напрямів розвитку декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва;
  • Зміцнення та підтримка творчої взаємодії між дітьми та молоддю з різних регіонів України заради миру та майбутнього;

Фестиваль проводиться серед дітей та  молоді в наступних вікових категоріях:

  • І вікова категорія – 11-13 років;
  • ІІ вікова категорія – 14-16 років;
  • ІІІ вікова категорія – 17-25 років;
  • IV вікова категорія – 26 і старші.

До участі у фестивалі-конкурсі запрошуються діти, учні, студенти, творча молодь. Обов’язковий один мистецький витвір. Максимальна оцінка творчої роботи – 100 балів. Оцінювання відбувається за такими критеріями: техніка і майстерність виконання; підбір і відповідність художнього матеріалу виконавським можливостям і віковій категорії виконавця(ів); розкриття і яскравість художніх образів, виконавський рівень; самобутність виконання (оригінальність); оригінальність творчого задуму.

У журі конкурсу фахівці кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології, Університету Григорія Сковороди в Переяславі: декан факультету  мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології, професор Наталія Ігнатенко; завідувач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений майстер народної творчості України Оксана Лєбєдєва; кандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, член Спілки дизайнерів України Ольга Стрілець; старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, член Національної спілки художників України Роман Мотузок; викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання, член Спілки краєзнавців України Марта Генесіран; викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання Віктор Смірнов; старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання  Інна Рубан.

Зголошуйтесь до участі у конкурсі, адже мистецтво писанкарства  визначає художню специфіку народної культури і може, й повинно нині стати засобом національного відродження та духовно-естетичного виховання молоді.

 

 Пресцентр образотворчого мистецтва і методик навчання

Недавні записи

Категорії