Викладачі кафедри практичної психології стали співорганізаторами Всеукраїнського науково-практичного круглого столу «Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями»: деталі події

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри практичної психології > Викладачі кафедри практичної психології стали співорганізаторами Всеукраїнського науково-практичного круглого столу «Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями»: деталі події

19 квітня 2024 року, у Національній бібліотеці України для дітей, у рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», створеної за ініціативи першої леді Олени Зеленської відбувся Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями». Учасниками  та співорганізаторами події стали викладачі кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки та психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема завідувачка кафедри Вікторія Вінс, старша викладачка кафедри Тетяна Кузьменко, а також доценти кафедри Алла Стеценко, Альона Іващенко та Марина Хараджи.

Повідомляється, що організаторами події виступили Національна бібліотека України для дітей, Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж», ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з різноманітними аспектами підтримки ментального здоров’я дітей. Програма події включала презентацію простору психологічного розвантаження «Затишний світ дитинства», фахову дискусію з питань відновлення та збереження ментального здоров’я, надання первинної психологічної допомоги дітям у кризових ситуаціях та інші корисні ініціативи. Особлива увага була приділена презентації додатку для смартфонів EQ.app, розробленого за підтримки Державного департаменту США і Єврокомісії. Цей застосунок спрямований на розвиток емоційного інтелекту та сприяє зміцненню психологічної стійкості у дітей. Модераторкою зустрічі виступила заступниця генерального директора з науково-методичної роботи НБУ для дітей, заслужений працівник культури України Людмила Полікарпова.

На початку зустрічі з вітальним словом виступили генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, президент ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», кандидат культурології, заслужений працівник культури України Алла Гордієнко, радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Анастасія Голотенко, представник Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, фахівець з ментального здоров’я Дар’я Герасимчук, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, начальник відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я Міністерства культури та інформаційної політики України Леся Хемраєва, завідувачка кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки та психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Вікторія Вінс та віце-президент Благодійного фонду «Здорове дитинство без меж», засновник освітянського руху «Жінка, що виховує націю», співзасновник ГО «Амбасадор дитинства» Тетяна Репеде.

Принагідно заступник декана факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій з профорієнтаційної роботи Валентина Губенко передала вітальні адреси.

Надалі викладачі кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки та психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі провели серію психологічних тренінгів. Алла Стеценко виступила на тему «Стрес-менеджмент для підлітків під час кризових ситуацій». Альона Іващенко розглянула «Нейротерапію як засіб саморозвитку та збереження психічного здоров’я». Марина Хараджи обговорила «Психічну стійкість дорослих у воєнний час», а Тетяна Кузьменко представила «Профілактику професійного вигорання серед бібліотекарів», підкреслюючи важливість турботи про ментальне здоров’я як дітей, так і працівників освітніх закладів.

Як зазначають організатори, ця ініціатива стала важливим кроком у забезпеченні ментального добробуту дітей та підтримці їхнього емоційного розвитку.

 

Пресцентр кафедри практичної психології

 

Недавні записи

Категорії