Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри менеджменту > Викладачі Тетяна та Євген Кузнєцови взяли участь у XIII Міжнародному круглому столі «Інтеграція освіти, науки і бізнесу»

20 вересня 2024 року відбувся XIII Міжнародний круглий стіл «Інтеграція освіти, науки і бізнесу», організований Запорізьким національним університетом за підтримки Міністерства освіти і науки України, міжнародних інституцій та бізнесу. Метою заходу стало обговорення шляхів інтеграції освіти, науки та бізнесу для інноваційного розвитку, підвищення конкурентоспроможності та стійкості економіки України. Серед інших до нього долучилися й викладачі кафедри менеджменту факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяна та Євген Кузнєцови.

На початку заходу учасників привітав в.о. ректора Запорізького національного університету, доктор історичних наук Микола Фролов. У своєму виступі він підкреслив важливість об’єднання зусиль науковців, освітян та бізнесу для розвитку України в умовах війни. Натомість проректор з наукової роботи Геннадій Васильчук акцентував увагу на наукових дослідженнях університету, що спрямовані на перемогу України, а президент Національної академії наук вищої освіти України Станіслав Табачніков озвучив стратегічні завдання розвитку академії.

 Надалі професори Запорізького національного університету Алла Череп та Олександр Череп представили доповідь на тему «Управління інвестиційно-інноваційною діяльністю за умов війни та в повоєнний період». Вони акцентували на важливості інноваційного підходу до управління ресурсами та інвестиціями в умовах нестабільності і воєнних дій. Директорка Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк виступила з темою «Роль Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради в сприянні розвиткові вищої освіти та науки в Запорізькому регіоні», підкресливши значення підтримки освітніх ініціатив і співпраці з бізнесом для розвитку регіону.

Віце-президентка відділення природничих наук Національної академії наук вищої освіти України Валентина Мойсеєнко у своїй доповіді «Проблематика розвитку вищої медичної освіти в Україні» висвітлила ключові виклики та можливості для підготовки медичних фахівців в умовах сучасних реалій.

Проректор з економіки та розвитку Тернопільського національного технічного університету Роман Шерстюк представив доповідь на тему «Економічні імперативи розвитку інтеграційних процесів у бізнесі, науці й освіті», де обговорив можливості ефективного співробітництва між цими сферами для сталого розвитку економіки.

 Приватний підприємець, власник компанії «Мебліотека» Станіслав Нагаєць виступив із темою «Європейські гуманістичні підходи до управління людськими ресурсами: проєкція на українське сьогодення», зосередивши увагу на важливості європейських підходів у сфері управління персоналом.

Професор Тернопільського національного технічного університету Богдан Андрушків доповів про «Інноваційні засади розвитку економіки в умовах воєнного стану в Україні», де розглянув шляхи відновлення економіки через інновації та інтеграцію з європейськими ринками.

Бізнес-аналітик компанії EPAM Олександр Гордій представив доповідь на тему «Інвестиційно-інноваційна діяльність в умовах війни та повоєнний період», акцентувавши на тому, як інвестиції можуть стати каталізатором відновлення економіки після війни.

Професори Національного університету кораблебудування Володимир Парсяк і Олена Жукова презентували тему «Вектори розвитку українського суднобудування в повоєнні часи», де підкреслили значення суднобудування для економіки країни.

Директор ТОВ «Проком» Сергій Бутенко розповів про «Особливості аналітичної роботи в сфері малого та середнього бізнесу», акцентувавши увагу на ролі аналітики для оптимізації бізнес-процесів.

 Сертифікований інженер-землевпорядник Тетяна Брикова виступила з темою «Землевпорядна справа в Україні та її цифрові трансформації за сучасних умов», обговоривши роль цифровізації у сфері землевпорядкування.

Асистент кафедри статистики Львівського національного університету Степан Федорович Васьків, представив доповідь на тему «Нові вектори транскордонного співробітництва України й ЄС», висвітливши нові можливості для співпраці України з країнами ЄС. Далі аспірант кафедри фінансів Запорізького національного університету Сергій Ткаченко розповів про «Цифровізацію економіки як стратегічну платформу розвитку держави», підкресливши важливість цифрових рішень для розвитку економіки України.

Варто зазначити, що виступ доцента кафедри менеджменту Тетяни Кузнєцової та викладача кафедри Євгена Кузнєцова гідно представили Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Це була доповідь на тему «Синергія професійної освіти, діджитал-науки і бізнес-менеджменту: стратегічна запорука перемоги України на всіх фронтах», що увійшла до публікації в монографії «Інтеграція освіти, науки і бізнесу». У виступі сковородинівські науковці наголосили на підготовці нових кадрів і розвитку інновацій, що необхідні для стійкості України в умовах війни та у повоєнне відновлення.

Серед важливих аспектів, яких торкнулася доповідь:

  • Цифрова трансформація в освіті та бізнесі як ключовий фактор відновлення економіки.
  • Реформування професійної освіти для підготовки фахівців, здатних працювати в умовах сучасних викликів.
  • Інноваційний бізнес-менеджмент, що сприяє економічному зростанню та забезпеченню стійкості підприємств.

 Висновки:

  1. Інтеграція освіти, науки та бізнесу є вирішальним фактором для розвитку інновацій та стійкості української економіки.
  2. Цифрові технології повинні відігравати ключову роль у відновленні бізнесу та освіти в Україні.
  3. Професійна освіта має гнучко адаптуватися до змін на ринку праці, готуючи фахівців, які здатні використовувати сучасні технології.

Усі учасники круглого столу підкреслили важливість співпраці між освітою, наукою та бізнесом для створення нових можливостей розвитку в умовах воєнного часу. Захід продемонстрував необхідність подальшої цифровізації для синергії освіти, науки та бізнесу, які є основою досягнення успіху України на міжнародній арені та відновлення після війни.

 

 Пресцентр кафедри менеджменту

Категорії