Представники кафедри музичного мистецтва і методики навчання долучилися до круглого столу на тему «Діяльність студентського наукового гуртка у сучасному університеті»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Представники кафедри музичного мистецтва і методики навчання долучилися до круглого столу на тему «Діяльність студентського наукового гуртка у сучасному університеті»

11 квітня 2024 року за ініціативи завідувачки кафедри музичного мистецтва і методики навчання факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяни Мартинюк відбувся круглий стіл на тему «Діяльність студентського наукового гуртка у сучасному університеті». Участь у цій події взяли здобувачі, члени студентських наукових гуртків та їх керівники з восьми закладів вищої освіти України.

Поза учасниками з Університету Григорія Сковороди в Переяславі, учасниками зібрання стали представники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Центральноукраїнського державного університету імені Володимира  Винниченка, Національного університету «Чернігівський колегіум імені Т.Г. Шевченка»,  Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, Львівського національного університету імені Івана Франка та ДЗ «Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського».

У ході роботи круглого столу учасники активно обмінювались науково-організаційним і творчим досвідом, висвітлювали наукові досягнення студентів та окреслювали перспективи розвитку роботи наукової студентської спільноти. Також були порушені питання патріотичного виховання, збереження української ідентичності, мови та традиції як відображення культури українського народу, ролі молоді у сучасному суспільстві, свободи висловлення, цінності життя, а також маркетингу соціокультурної діяльності, розвитку емоційної культури майбутніх вчителів, їх арт-комунікації та арт-терапевтичні компетентності.

Головою Студентського наукового гуртка, доктором педагогічних наук, професором Анатолієм Мартинюком були презентовані напрями діяльності викладачів кафедри музичного мистецтва і методики навчання, їх наукові здобутки та  творчі проєкти, що є потужним фундаментом для набуття наукового й творчого досвіду здобувачів, координації тематичних напрямів гуртка та векторів його розвитку. Своєю чергою доктор філософії, викладачка сольного співу Тетяна Мольдерф  під час свого виступу наголосила на наукових здобутках та творчих проєктах, які створюють потужний фундамент для розвитку студентських наукових гуртків.

«Діяльність студентського наукового гуртка кафедри спрямована на вивчення актуальних проблем сучасної мистецької освіти, комунікації людини в соціумі, формування її особистісних якостей та креативності в межах обраної професії», – зазначила Тетяна Михайлівна та наголосила на опануванні здобувачами стилю наукової письмової мови, вдосконаленні ораторської майстерності під час виступів на науково-практичних конференціях, вебінарах, семінарах, форумах, майстер-класах.

Не міг не викликати захоплення виступ здобувачки І курсу спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) Анастасії Чуприни, підготовлений під науковим керівництвом доктора педагогічних наук, професорки Ірини Малашевської. Їх дослідження з музичної терапії та емоційного стану вразили всіх присутніх високим рівнем володіння темою та тематикою дослідження з музичної терапії, культурою мови, емоційним станом.

Наприкінці заходу завідувачка кафедри музичного мистецтва і методики навчання Тетяна Мартинюк, як авторка ідеї проведення також міжуніверситетського круглого столу, підсумувала роботу натхнення, творчих відкриттів, успіхів, прагнення до самовдосконалення, збагачення своїх знань, наукового досвіду й інтелекту.

Нагадаємо, нещодавно студенти та викладачі ФММПП взяли участь у партнерській програмі з академічної мобільності між Університетом Григорія Сковороди та Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка.

 

Пресцентр кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії