Обмін освітніми практиками та мистецьким досвідом: студенти та викладачі ФММПП взяли участь у партнерській програмі з академічної мобільності між Університетом Григорія Сковороди та Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Обмін освітніми практиками та мистецьким досвідом: студенти та викладачі ФММПП взяли участь у партнерській програмі з академічної мобільності між Університетом Григорія Сковороди та Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка

Університет Григорія Сковороди в Переяславі успішно впроваджує ідеї новітньої освітньої стратегії України та має усталений орієнтир на підвищення якості освіти й конкурентоспроможності закладу.

Завдяки зусиллям професорки, декана факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Наталії Ігнатенко, завідувачки кафедри музичного мистецтва і методики навчання, доктора мистецтвознавства, професора Тетяни Мартинюк, а також кандидата педагогічних наук, доцента, гаранта програми «Середня освіта (Музичне мистецтво)» Лариси Кожевнікової з 11 березня 2024 року розпочалась партнерська програма з академічної мобільності між Університетом Григорія Сковороди та Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка за спеціальністю 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво).

Повідомляється, що реалізація програми розпочалась із гостьових лекцій доктора педагогічних наук, професора, завідувачки кафедри музичного мистецтва і хореографії Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» Ірини Цебрій на тему «Прадавня музика України» та доктора педагогічних наук, а також доктора педагогічних наук, заступниці завідувача кафедри музичного мистецтва і методики навчання Ірини Малашевської на тему «Музично-оздоровча діяльність як інноваційна технологія навчання музики дітей молодшого шкільного віку».

Також варто зазначити, що у навчальному процесі Інституту мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка з програми внутрішньої академічної мобільності беруть участь студенти ІІІ курсу Університету Григорія Сковороди в Переяславі Валерій Дудко та В’ячеслав Кривошеї.  Разом з тим, у навчальному курсі ОК «Диригування» (1,5 кредитів ЄКТС) й «Основний музичний інструмент» (1,5 кредитів ЄКТС), а також з дисциплін «Диригування» (3,5 кредитів ЄКТС) й «Хоровий клас» (3 кредити ЄКТС) беруть участь здобувачі ІV курсу Вікторія Коркач та Микола Голомоз.

За цими ж ОК в УГСП отримують знання здобувачі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, а саме здобувачки ІІІ курсу Катерина Лавриненко та Влада Чекаленко, а також здобувачі ІV курсу Карина Варфоломієва та Богдан Кирпа.

Слід зауважити, що освітній процес з дисциплін хорового класу та диригування забезпечують провідні викладачі кафедри музичного мистецтва і методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема  доктор педагогічних наук, професор Анатолій Мартинюк та старша викладачка Антоніна Карпенко. З класу основного музичного інструменту викладає доктор педагогічних наук, професор кафедри музичного мистецтва і методики навчання, заступник завідувача кафедри Ірина Малашевська, а з вокального класу  кандидат педагогічних наук, доцент кафедри Олена Ткаченко та старша викладачка Алла Захарченко. Керівники обидвох програм забезпечують якісний освітній процес, залучаючи провідних викладачів обох університетів. Інформативний обмін освітніми практиками та мистецьким досвідом сприяє розвитку учасників програми та збагаченню їх професійних знань.

Партнерська програма створює міцні зв’язки між університетами та сприяє розширенню горизонтів для студентів, які мають нагоду поглиблювати свої знання та відкривати нові галузі в мистецтві та освіті. Ми віримо, що ця співпраця принесе плідні результати, сприятиме вдосконаленню викладання мистецьких дисциплін та підготовці нового покоління талановитих музикантів та педагогів. Наші спільні зусилля спрямовані на те, щоб збагатити музичну культуру та освіту в Україні. З нетерпінням чекаємо подальших досягнень у цьому напрямку.

Пресцентр факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології

Недавні записи

Категорії