Студенти й викладачі кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання ФММПП продемонстрували свій творчий потенціал на VI Всеукраїнському відкритому двотуровому дистанційному конкурсі-виставці декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанські візерунки»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > Студенти й викладачі кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання ФММПП продемонстрували свій творчий потенціал на VI Всеукраїнському відкритому двотуровому дистанційному конкурсі-виставці декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанські візерунки»

На початку квітня 2024 року у дистанційному форматі відбувся  VI Всеукраїнський відкритий двотуровий конкурс-виставка декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанські візерунки». Учасниками й переможцями цієї події стали студенти спеціальностей 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) та 023 (Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація), а також  викладачі кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Повідомляється, що конкурс об’єднав учасників з 19 областей України, зокрема Чернівецької, Тернопільської, Волинської, Хмельницької, Миколаївської, Рівненської, Житомирської, Вінницької, Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Харківської,  Запорізької,  Дніпропетровської, Одеської, Донецької, Кіровоградської областей та міста Київ.

Як зазначають організатори, головною метою конкурсу є популяризація декоративно-прикладного мистецтва України, розкриття та підтримка творчого потенціалу майстрів та молоді, що навчаються та працюють у галузі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну, а також встановлення творчих контактів і дружніх стосунків між митцями України та зарубіжжя.

Раді повідомити, що у номінації «Об’ємно-рельєфна композиція (скульптура, квілінг, джутова філігрань рельєфне панно тощо) конкурсна робота: Об’ємно-рельєфна композиція Артема Сітанського виконана під керівництвом доцентки, Заслуженої майстрині народної творчості Оксана Лєбєдєвої виборола І місце у категорії «Студенти та майстри».

У номінації конкурсна робота: «Цвіте та квітне рідний край» у категорії «Студенти та майстри» номінації «Витинанка»  Антоніна Грицай отримала ІІ місце. Її творчий керівник – доцентка кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання, член Спілки дизайнерів України Ольга Стрілець.

Слід зауважити, що учасниками різних номінацій були студенти різних курсів: Ольга Голоюх – конкурсна робота: «Природа України» у категорії «Студенти та майстри» номінації «Образотворче мистецтво»; Тетяна Клименко – конкурсна робота: Ранкова пісня у категорії «Студенти та майстри» номінації «Декоративний розпис» й Анна Ігнатьєва –  конкурсна робота: «Квітуча Україна» у категорії «Студенти та майстри» номінації «Образотворче мистецтво».

Також свою творчість продемонстрували й викладачі кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання. У номінації «Художній текстиль» конкурсна робота Ольги Стрілець «Не рівна усім рівність. Григорій Сковорода» у категорії «Студенти та майстри»  виборола І місце. У номінації «Образотворче мистецтво (живопис, графіка)» конкурсна робота: «Портрет» Романа Мотузка отримала ІІІ місце. У номінації «Аплікація» Конкурсна робота: «Дитячі сукні за мотивами орнаментів української народної скрині» у категорії «Студенти та майстри» Марти Генесіран виборола ІІ місце.

Сковородинівці сердечно вітають переможців! Ми пишаємося талановитою молоддю, котру плекають талановиті творчі наставники. Дякуємо усім за участь, зичимо майбутніх перемог і творчих здобутків!

Нагадаємо, кафедра образотворчого мистецтва і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі до Великодніх свят анонсувала Всеукраїнський  фестиваль-конкурс  «Писанкові візерунки».

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії