День вишиванки в Музеї просто неба: кафедра мистецьких дисциплін та методик навчання долучилася до культурно-мистецького заходу

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > День вишиванки в Музеї просто неба: кафедра мистецьких дисциплін та методик навчання долучилася до культурно-мистецького заходу

Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Це ніби символ, який зберігає коріння нашого народу, ідентичність і розуміння себе.

Цьогоріч, у День вишиванки, ректор університету Віталій Коцур, проректор Василь Дудар, представники бібліотеки університету, викладачі університету та, зокрема, кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання взяли участь в культурно-мистецькому заході «Вишиванка – закодована вічність в узорах», який проходив в Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ «Переяслав».

Заслужений майстер народної творчості України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання, завідувачка культурно-мистецьким центром «Артек» Оксана Лєбєдєва провела лекційне науково-практичне заняття «Особливості орнаментів вишиванок всіх регіонів України» та презентувала проєкт «Єдине полотно Єдиної України». Проєкт проходив на базі Міжнародного дитячого центру «Артек» в Пущі Водиці упродовж року та був присвячений 30-тій річниці Незалежності України. Діти з усіх регіонів України та наші студенти, що проходили практику в таборі, долучилися до створення декоративного полотна довжиною 140 м з 27 орнаментів усіх регіонів нашої країни, розміщених за переліком Конституції України.

У рамках заходу відбулася презентація виставкового павільйону факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва, яку представила декан факультету, професор Наталія Ігнатенко. З виставковою експозицією студентських та викладацьких робіт учасників заходу познайомив старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання, член Національної спілки художників України Роман Мотузок.

Гостей зібрання чекали цікаві творчі майстер-класи. Кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Носаченко та старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Олена Шпитальова вчили створювати «Етнічні листівки з елементами вишивки». А старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Інна Рубан та студенти-образотворці IV курсу Віктор Смірнов і Юля Овсієнко провели майстер-клас «Українські символи в сучасному декорі».

Захід був змістовним, цікавим та творчим. Нагадаємо також, що викладачі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання проводять волонтерські арт-зустрічі з дітьми та дорослими, які переїхали до Переяслава з тимчасово окупованих територій.

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання

Недавні записи

Категорії