Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Від абітурієнтів до фахівців своєї справи: набирають обертів профорієнтаційні зустрічі кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Упродовж квітня 2024 року викладачами кафедри музичного мистецтва і методики навчання факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки та психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі активно різнорівнева та різноформатна профорієнтаційна робота. Кому і про що розповідали?

9–10 квітня 2024 року

У онлайн-форматі на платформі «Zoom» викладачі кафедри музичного мистецтва і методики навчання, гаранти спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) та 025 (Музичне мистецтво) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі кандидат педагогічних наук, доцент Лариса Кожевнікова та доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри музичного мистецтва і методики навчання Ірина Малашевська провели профорієнтаційні зустрічі з випускниками Канівського фахового коледжу культури і мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради та Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. ГулакаАртемовського.

Викладачі презентували майбутнім абітурієнтам інформацію про умови вступу до УГСП у 2024 році, особливостях професії сучасного вчителя музичного мистецтва і викладача мистецької школи за напрямом музично-інструментальне та вокальне виконавство. Також вони проінформували майбутніх вступників щодо переваг навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі: професійний рівень викладачів кафедри, що навчають даним спеціальностям, широкі можливості участі студентів у різноманітних міжнародних проєктах, конкурсах, фестивалях, цікаве творче студентське життя, комфортні умови проживання у гуртожитку, мальовниче розташування корпусів та гуртожитку університету тощо.

18 та 22 квітня 2024 року

Кандидат педагогічних наук, доцент Лариса Кожевнікова наживо зустрілася з учнями двох випускних класів Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи Переяславської міської ради, а кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музичного мистецтва і методики навчання Олена Ткаченко та старший викладач цієї ж кафедри Алла Захарченко – з випускниками трьох класів Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха Переяславської міської ради. Випускники з особливим захопленням слухали і активно реагували на  інформацію про випускників спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) Університету Григорія Сковороди в Переяславі, які стали не тільки успішними вчителями музичного мистецтва, а й професійними співаками та творчими особистостями. Зокрема, у загальноосвітніх школах міста Переяслав та його навколишніх селах всі вчителі музичного мистецтва – випускники Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

«Викладачі випускової кафедри музичного мистецтва і методики навчання також пишаються своїми випускниками, які стали професійними співаками. Одними з них є Василь Клименко – річний переможець телевізійного шоу «Караоке на майдані» у 2013 році, художній керівник та головний диригент Черкаського державного заслуженого українського народного хору Черкаської обласної філармонії Черкаської обласної ради  у 2019-2020 роках, артист Черкаського державного заслуженого українського народного хору Черкаської обласної філармонії Черкаської обласної ради, а нині – соліст STAGE BAND «Паралелі» Черкаської обласної філармонії Черкаської обласної ради.  А також Дмитро Цимбал – соліст Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки, фіналіст телевізійного шоу «Голос країни-12» 2022 року та багато інших», – зазначили спікерки.

Наприкінці спілкування з потенційними абітурієнтами, викладачі наголосили на тому, що спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) та 025 Музичне мистецтво – це не тільки вчитель музичного мистецтва та викладач мистецької школи, а це й керівник вокального чи інструментального гуртків, професійний музикант – артист-вокаліст, артист-інструменталіст та і просто – творча особистість. Вступайте та навчайтесь з нами!

 

Пресцентр кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії