«Дітей врятує турбота, любов і мистецтво»: відбулися нові майстер-класи «образотворців» для людей, які вимушено залишили свої домівки

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > «Дітей врятує турбота, любов і мистецтво»: відбулися нові майстер-класи «образотворців» для людей, які вимушено залишили свої домівки

«Дітей врятує турбота, любов і мистецтво» – переконані на кафедрі мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі. І саме під таким девізом, у четвер 28 квітня 2022 року, ними було проведено черговий майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва для дітей та батьків, які вимушено залишили свої домівки та тимчасово проживають на території Переяславщини.

Старша викладачка кафедри Інна Рубан, яка майстерно створює «дитяче щастя» – м’які іграшки гачком, у ігровій формі попрацювала з дітками дошкільного віку та початкових класів. Разом вони виготовили янгола-охоронця з фоамірану та ниток. Як зазначила викладачка, для того, аби діти стали успішними вони мають бути активними, розвивати своє вміння мислити, аналізувати інформацію, бути комунікабельними та креативними.

«З одного боку усі дітки різні, з певним набором властивих тільки їм рис та особливостей, а з іншого – усі вони відкриті до нових знань та навичок, а нам лише потрібно їх зацікавити, показати можливості, дати їм себе спробувати у різних сферах» переконана Інна Володимирівна.

Поза тим майстер-клас з виготовлення аксесуару з фетру (чехол для телефона) з елементами традиційної української вишивки для діток 10-14 років провела і Заслужений майстер народної творчості України, доцент кафедри Оксана Лєбєдєва (Смірнова).

«Як безпосередні учасники так і 6-річна дівчинка, яка теж приєдналася до магічного чину, були в захопленні. Як чудово вони володіють елементами шиття, навіть шви перерахували. А, як, дівчинка Катруся, згадала свою вчительку, котра її вчила «вишивка любить тишу». І кожне дитя, це історія…» – зі щемом ділиться майстриня.

Разом з тим, не забули і про матусь та бабусь, котрим старша викладачка кафедри Олена Шпитальова та доцент кафедри Тетяна Носаченко запропонували виготовити декоративну брошку з тканини. З великою старанністю та креативним підходом було створено вишукані весняні жіночі прикраси, оздоблені вишивкою бісером, теплом і любов’ю.

Слід додати, що до викладацького арсеналу приєднався і бакалавр факультету Віктор Смірнов, котрий запропонував діткам виготовити браслет дружби – оберіг у техніці декоративного плетива з стрічок. Вони, як давні друзі, просто розповідали забавки, ділилися враженнями і надзвичайно цікаво, поринаючи у світ мистецтва, проводили час.

Нагадаємо, позаминулого тижня діти та їх батьки малювали, створювали декоративні капелюшки і співали – тоді для них теж пройшли творчі майстер-класи від викладачів-волонтерів кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання.

 

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання

Категорії