На ФММПіП зустрілись зі стейкхолдерами: обговорювали актуальні стратегічні питання щодо спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво)

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > На ФММПіП зустрілись зі стейкхолдерами: обговорювали актуальні стратегічні питання щодо спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво)

У позаминулу п’ятницю, 10 листопада 2023 року, в онлайн форматі відбулася чергова зустріч   робочої  групи освітньо-професійної програми (ОПП)  першого (бакалаврського) рівня вищої освіти  спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, на чолі з гарантом – кандидатом педагогічних наук, доцентом  Ларисою Кожевніковою, зі  стейкхолдерами. Члени робочої групи розглянули питання щодо розвитку спеціальності та удосконалення ОПП.

У ході зустрічі учасники обговорювали питання інтернаціоналізації, зокрема, важливість дотримання науковцями та педагогами міжнародних стандартів. Також наголосили на участі студентів у міжнародних проєктах, де вони можуть обмінюватися досвідом, розвивати нові навички та вдосконалювати свої мовні та міжкультурні компетенції.

Поза тим були підняті питання співпраці між освітніми закладами, зокрема проведення відкритих лекцій, майстер-класів та можливостей закордонних стажувань. Говорили й про те, що оновлення робочих програм та освітніх компонентів стали необхідністю, а вилучення застарілої літератури та російського контенту визначило шлях до сучасного та актуального навчання.

Варто відзначити ініціативу висловлену завідувачкою мистецько-педагогічного відділення КЗ КОР «Богуславський фаховий коледж імені І.С. Нечуй-Левицького» Галиною Погрібняк, яка запропонувала оновити склад робочої групи освітньо-професійної програми здобувачем, що вступив навчатися на дану ОПП у поточному навчальному році.

Натомість директор Великокаратульської гімназії Переяславської міської ради Віталій Заболотній, у якості роботодавця висловив позитивну думку щодо якості підготовки випускників у галузі музичного мистецтва. З особливою теплотою та позитивним настроєм він прокоментував трудовий шлях Анастасії Гришини, яка протягом трьох років є вчителем музичного мистецтва у закладі. Наголосив на її великому досвіді та відданості професії.

Зустріч завершилася обговоренням низки інших стратегічних питань. Безсумнівно, вона визначатиме майбутнє розвитку спеціальності та формування нового покоління фахівців у сфері музичного мистецтва.

 

Пресцентр кафедри музичного мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії