Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання > На ФММПП відбулася лекція та майстер-клас Марти Генесіран про історію костюмів Стародавнього Єгипту: це перший епізод серії тематичних колоквіумів

Кафедра образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі ініціювала проведення серії науково-практичних колоквіумів під назвою «Історія світового костюму очима молоді». Їх проводить викладачка кафедри, випускниця Київської академії декоративно-прикладного мистецтва та дизайну імені Михайла Бойчука Марта Генесіран.

9 квітня 2024 року в аудиторії 316 (І корпусу) відбувся перший колоквіум на тему «Історія костюму Стародавнього Єгипту». Як це було?

Повідомляється, що Марта Генесіран представила аналіз особливостей культурного феномену Стародавнього Єгипту, розглянула аспекти побутового життя єгиптян. Присутні викладачі, студенти та гості з великим інтересом долучилися до перегляду відеопрезентації, присвяченої особливостям жіночого та чоловічого вбрання того періоду, а також детально дослідили прикраси та аксесуари, ознайомившись із їх символічним значенням та технологією виготовлення. Особливий інтерес викликала інформація про таємниці жіночої косметики в період Стародавнього Єгипту, оскільки жінки – єгиптянки – славилися своєю винятковою красою (зокрема, відзначалася образом цариця Нефертіті – прим.спкр.).

У другій частині зустрічі опісля лекції спікерці було задано багато цікавих запитань, які стосувалися тканин, з яких виготовляли одяг єгиптяни, і їхнього зв’язку з культурою. Завершальним акордом колоквіуму став мистецький майстер-клас «Жіночі та чоловічі символи Стародавнього Єгипту».

Анонсується, що тема наступного колоквіуму полягає в дослідженні історії костюму давньогрецької та давньоримської цивілізацій. У рамках цієї події будуть представлені аспекти еволюції одягу в зазначені періоди історії, зокрема, зміни у стилі, матеріалах, та значенні одягу для соціального статусу та культурного вираження. Поза безпосередньою теоретичною лекцією, учасники матимуть можливість взяти участь у мистецькому майстер-класі, де матимуть змогу створити репліку або інспірований елемент одягу античних часів. Усіх охочих запрошено зануритися в атмосферу стародавньої культури та створити для себе чудовий настрій – дату, час та інші деталі зустрічі буде анонсовано додатково.

Мистецтво має здатність врятувати нас в усіх сферах життя, сприяючи розробці напруги та внутрішніх конфліктів. Особливо актуально в наш час зануритися у світ мистецтва, щоб знову здобути внутрішню гармонію, відчути радість та здатність до співчуття й об’єднатися зі своїм співрозмовником у щирій посмішці.

 

Пресцентр кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання

Недавні записи

Категорії